Віктор Овчарук: «Назріла потреба поглиблювати різносторонню співпрацю із земляцтвом «Тернопілля» заради розвитку нашого краю»

Опубліковано в Політика Автор  sorokabiloboka 30.10.2018
На цьому наголосив очільник обласної ради під час відзначення 20-річчя діяльності тернопільського земляцтва «Тернопілля», яке утворилося і діє у Києві.

Святкові урочини з нагоди цієї дати дня зібрали в одній залі столиці жителів Тернопільщини та відданих рідній землі киян - вихідців нашого краю. 
Розпочавши дійство з подячного молебню в Патріаршому Соборі, його учасники перейшли у Міжнародний виставковий центр, де членів і гостей зборів привітали голова земляцтва та керівництво області. 
Подяку за відданість Тернопільщині та за співпрацю на благо рідного краю висловив Віктор Овчарук:

«Сьогодні ми з гордістю відзначаємо, що земляцтво «Тернопілля» – потужна громадська організація, яка активно діє, розвивається, має високий авторитет і вплив на суспільне життя. Ми горді з того, що Тернопільщина виплекала і надихнула не одне покоління видатних земляків, які сьогодні відомі своїми досягненнями у різних сферах не тільки в Україні, а й далеко за її межами. Ми пишаємось тим, що Тернопільське земляцтво змогло об’єднати багатьох небайдужих людей, які не цураються малої батьківщини, пам’ятають про своє минуле, походження і прагнуть всіляко допомогти землякам. Серед вас, членів земляцтва, – відомі вчені і державні діячі, літератори і художники, мистці, лікарі, вчителі, журналісти, військові - люди різних професій, покликань і доль. Але всіх єднає висока духовність, ідея соборної міцної української держави, вірною якій завжди була, є і буде рідна Тернопільщина – це головні імперативи діяльності земляцтва. Впевнений, кожен член вносить свій посильний вклад у розквіт Тернопілля, щасливе майбутнє усієї України.
Ми також прагнемо, аби земляцтво сприяло зміцненню економічних, соціальних, культурних, освітніх контактів між вихідцями з Тернопільщини, які проживають за межами краю і навіть України. Вважаю, що нам необхідно поглиблювати співпрацю, взаємозв’язки земляцтва з рідним краєм – з обласною радою та облдержадміністрацією. Нині постала серйозна необхідність закріпити наші наміри угодою, яка б передбачала спільну діяльність заради соціально-економічного, суспільно-політичного та культурного розвитку регіону. Приміром, сприяння розвитку культури, туризму та краєзнавства в області; об’єднання зусиль для налагодження співпраці та прямих контактів між закладами культури і мистецтва, обласними відділеннями творчих спілок, фондами, аматорськими та іншими організаціями культури Тернопілля та Києва; проведення днів культури, художніх виставок, гастролей колективів і солістів, культурно-мистецьких заходів; спільного відзначення державних свят і ювілейних дат; сприяння розвитку економічного та інвестиційного потенціалу Тернопільщини; сприяння діяльності волонтерських організацій, громадських об’єднань, окремих громадян, які надають допомогу військовим, членам родин загиблих і поранених учасників бойових дій, а також вимушеним переселенцям.
Переконаний: ви маєте стати стоголосими промоутерами Тернопільщини не лише у столиці, а й в усій Україні».
Окрасою заходу стала презентація туристичного, культурного та промислового потенціалу області. Святкову атмосферу землякам створили народні, заслужені артисти та виконавці, народжені на Тернопіллі: гурт «Тріода», Наталія Бучинська, Степан Галябарда, Надія Кулик, Мар‘яна Гавриш, Андріана, Бибик Галина, Зінаїда Володарська.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.