«Затягування часу та популізм заважають нардепам приймати позитивні рішення», – Михайло Головко

Опубліковано в Політика Автор  soroka biloboka 18.10.2018
Народний депутат України Михайло Головко вважає, що зняття недоторканності з депутатів неможливе через відсутність політичної волі та олігархічне лобі.

– Я, як і всі свободівці, кожного разу голосую позитивно щодо зняття недоторканості. Ми голосували за відставку і притягнення до відповідальності Колєснікова, але я розумію, що сьогодні розігрався черговий фарс, бурна імітація, показуха, та інше затягування часу. Мені шкода, що ми витрачаємо час, коли можна розглядати важливі закони для нашої держави, які би наповнювали бюджет, стосувалися захисту територій під час війни, на показуху через яку зливаються усі голосування. Правильно сказали, що сьогодні так звана коаліція, якої юридично немає і ми не бачили тих 26 голосів, наділена повнотою відповідальності влади. Уряд, Президент України, парламент просто завалили це питання. Ми цілий день проговорили його, а кінцевий результат – нульовий. Тому зрозуміло, що ніхто реально не хоче скасовувати депутатську недоторканість. Проти цього боротимуться, щоб олігархічні кола не запускали свої прослуховування у парламент, прикриваючись недоторканністю, лобіювали, захищаючи свої  інтереси,  – зазначив Михайло Головко.

Злам політичної моделі та переховування від кримінальних переслідувань, на думку нардепа, є основними причинами задля яких олігархи йдуть у депутати.

– Я вважаю, що до тих пір поки буде ця недоторканність, дальше йтимуть в парламент не для роботи, не для захисту інтересів людей, не для того, щоб відстоювати виборця, а щоб ховатися від кримінального переслідування – у цьому найбільша біда. Цю систему потрібно змінювати. Я би підтримав ці поправки, адже майже у кожній цивілізовані країні є недоторканність. Якщо ми не можемо повністю скасувати, то можна ввести крок спрощеної процедури затримання, – запропонував нардеп.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.