Укропівка Світлана Безділь допомогла безхатькові, який довгий час «скитався» на вулиці

Опубліковано в Соціум 01.02.2018
Літньому жителю Тернопільщини Степану Пижу, який вже другий рік не мав постійного житла та вів вуличний спосіб життя, депутатка Монастириської міської ради від політичної партії «Українське об’єднання патріотів - УКРОП» Світлана Безділь допомогла тимчасово прилаштуватися.

За словами пані Світлани, декілька років тому рідний брат Степана Пижа запропонував йому виписатися із власного помешкання, пообіцявши купити для родича окреме житло. Попри сподівання пана Степана, брат не виконав обіцянку, а чоловікові нічого не залишалося, як піти скитатися вулицями.

— Місто в нас невелике, люди один про одного багато знають, спостерігають за подіями в Монастириській, тож у власному районі, де я проживаю, неодноразово доводилося бачити цього чоловіка. Як мені розповідали місцеві мешканці, Степан заробляв на життя тим, що допомагав людям порати городи чи виконувати інші роботи по господарству. Багато допомагали чоловікові й жителі містечка, які приносили безхатькові їжу. Звичайно, нелегке життя довело безпритульного до того, що він почав зловживати алкоголем та, мабуть, втратив надію на повноцінне життя. Міська влада не робила нічого для того, щоб допомогти чоловікові, який вже другу зиму був змушений скитатися поміж чужих домівок, — поділилася Світлана Безділь.

Укропівка розповіла, що для того, аби допомогти Степану Пижу, вона сфотографувала умови його життя та написала про проблему безхатька на власній сторінці у фейсбук. Світлана Безділь також зверталася й до міської влади з цим питанням, проте їй повідомили, що в області немає приміщень, де можна було би утримувати таких людей.

За словами укропівки, першими відгукнулися на звернення представники ЗМІ, зокрема, кореспонденти «Сільського господаря», які написали матеріал про Степана Пижа та дали розголос цій проблемі. Після цього в місті, за сприянням голови Монастириської РДА, було скликано комісію. Щоб допомогти безпритульному, було залучено й місцеві служби соцзахисту, лікарні.

— Спочатку Степана поклали в лікарню, а пізніше дала про себе знати рідна сестра безпритульного, яка пообіцяла придбати для брата помешкання. Після того, як безхатько певний час пролежав у місцевій терапії, його відправили до Тернополя лікувати від наркозалежності. Завдячуючи керівництву Монастириської центральної районної лікарні, на сьогоднішній день чоловік і надалі перебуває у терапевтичному відділенні. Звичайно, місцева лікарня призначена лише для хворих, проте, поки що ми не знайшли пригідних умов для Степана, — додала укропівка.

Депутат зауважила, що на сьогоднішній день чоловік не ночує на вулиці, отримує від працівників лікарні харчування, і найголовніше – не зловживає алкоголем. Як наголосила укропівка, що надалі головним завданням мешканців міста є працевлаштувати чоловіка, тим самим – повернути Степану Пижу жагу до життя.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.