Тернопільські укропівці борються із незаконним продажем тварин на Шептицького

Опубліковано в Соціум 26.01.2018
До головного поліціянта області – Олександра Богомола з депутатським зверненням звернувся очільник тернопільського осередку політичної партії «Українське об'єднання патріотів - УКРОП», депутат Тернопільської обласної ради Андрій Цибульський із вимогою провести об’єктивне розслідування щодо незаконного та стихійного продажу тварин по вулиці Шептицького.
 
Як зазначив у своєму зверненні укропівець, продавці зберігають тварин в антисанітарних умовах. Останні, через таке поводження, страждають на різноманітні інфекційні та грибкові захворювання, котрі призводять до смерті. Більше того, в продавців на Шептицького немає жодних дозвільних документів, які дають право торгувати тваринами. А люди, які купили хатніх улюбленців, не мають гарантії захисту своїх прав як покупців.
 
- До мене, як до депутата Тернопільської обласної ради, звернулись небайдужі мешканці Тернополя із проханням посприяти у вирішенні такої прикрої ситуації. Люди обурюються тим, що тварин продавці тримають в антисанітарних умовах; вони заражені ентеритом, гельмінтозом, грибковими інфекціями, котрі становлять небезпеку для людей та інших живих істот. Вже неодноразово тернополяни скаржились і на те, що купивши собі тваринку, вона помирала за декілька днів. В такому випадку люди не можуть ні повернути собі кошти, ні отримати моральну компенсацію, а продавці просто хамовито себе ведуть. Більше того, вони не мають жодних дозволів як на ведення торгівлі, так і на право власності. Саме тому я вирішив не стояти осторонь від цієї проблеми і посприяти з її вирішенням, надіславши депутатське звернення до начальника Головного управління національної поліції в Тернопільській області Олександра Богомола, – пояснює ситуацію Андрій Цибульський.
 
Укропівець також додав, що в такій ситуацію чимала шкода наноситься і дітям, які встигають прив’язатися до домашніх улюбленців. Адже через незадовільні умови, в яких продавці зберігали тварин і через захворювання, останні помирають і саме тому діти переживають стрес, спричинений втратою «чотирилапих».
 
- Прошу взяти до уваги,  що 22 червня 2017 року Верховна Рада України прийняла закон №5119-1 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо впровадження гуманного ставлення до тварин». Законом доповнено Кримінальний кодекс та Кодекс про адміністративні правопорушення статтею "жорстоке поводження з тваринами», - йдеться у зверненні. - Оскільки йдеться про сотні, або й тисячі подібних випадків загибелі куплених там тварин, прошу провести максимально об’єктивне розслідування та невідкладно притягнути винних до кримінальної відповідальності. Зважаючи на вище викладене прошу проводити регулярні перевірки незаконного місця продажу тварин та вжити всіх необхідних заходів для запобігання порушення законодавства про охорону тварин та їх незаконного продажу, - зазначив у своєму зверненні укропівець.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.