Кличко: Сьогодні допомога від столичної громади вирушила до Херсону

Опубліковано в Соціум 21.11.2022

З Києва сьогодні відправився гуманітарний вантаж, який столична громада передає звільненому Херсону: техніка, медикаменти, продукти харчування тощо. Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко. 

«Сьогодні з Києва вирушила допомога Херсону. З’ясували гострі потреби і передаємо Херсону, зокрема, техніку: 5 пасажирських автобусів, 4 вантажних авто, сміттєвоз, екскаватор, 2 карети швидкої. А також 11 генераторів ( 2кВт та 5кВт) та медичне обладнання: 30 апаратів ШВЛ, 30 апаратів для дихання (АМБУ), витратні матеріали. Передали в Херсон та населені пункти поруч з ним і продукти харчування - продовольчі набори і по 10 тонн олії, цукру та крупи. Поїхали також теплі ковдри, одяг. Та будівельні матеріали, інвентар, інструменти», - заявив Віталій Кличко.

Він наголосив, що столиця планує надати також грошову допомогу на відбудову Херсона.

«Київрада на найближчому засіданні розгляне виділення 50 мільйонів гривень. Так, як ми виділяли на відбудову містам і селищам Київської агломерації, що постраждали від окупації російськими варварами. Сьогодні складно всім, але ми повинні допомагати один одному. Щоб разом вистояти і перемогти», - наголосив мер Києва. 

Раніше повідомлялося, що Київрада підтримала пропозицію Віталія Кличка про передачу 235 млн гривень на відбудову 8 громад Київської області, що найбільше постраждали від звірств російських варварів: Баришівської, Бишівської, Бородянської, Бучанської, Макарівської, Великодимирської, Іванківської та Немішаївської. Також за пропозицією мера наступного року більш ніж на 1 мільярд гривень буде збільшено підтримку малозабезпечених киян.

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.