Версія для друку

Михайло Цимбалюк розкритикував закон, який дозволяє будувати дороги, а не фінансувати армію (відео)

Опубліковано в Соціум 24.09.2022
 
Верховна Рада підтримала в цілому законопроєкт №7669, яким кошти із дорожнього фонду повертаються на будівництво доріг в умовах війни.
 
Команда «Батьківщини» голосувала проти. Чому – розповів народний депутат Михайло Цимбалюк.
 
– Ми з фракцією робили спроби удосконалити цей законопроєкт до другого читання, щоб все-таки кошти бюджету воюючої держави були спрямовані найперше на сектор оборони. На жаль, наші правки не були враховані. Якщо гроші є зайві, то тоді їх можна було б спрямувати на відновлення тієї інфраструктури, яку було знищено під час бойових дій. Теж таку правку не підтримали. Ми вважаємо що внесення змін в бюджет воюючої держави, що стосується дорожнього фонду, можна було спрямувати на відновлення житла тих громадян, які будуть взимку жити в багатоповерхових будинках без дахів. На жаль, і цю пропозицію не було враховано, – зазначив Михайло Цимбалюк.  
 
Він нагадав колегам, що за кожну копійку, яка використовується з бюджету в період воєнного стану, потрібно буде звітувати перед суспільством.
 
– Це ті кошти дорожнього фонду, які могли бути спрямовані на покращення матеріально-технічної бази наших військових. Наступає осінньо-зимовий період. Чи всі військові забезпечені теплим одягом? Наскільки мені відомо, то на сьогодні закуплено тільки на 300 тисяч особового складу,  додав Михайло Цимбалюк.