У Бучачі міська влада досі не запустила в дію кабінет КТ, на створення якого меценат Петро Гадз виділив понад пів мільйона

Опубліковано в Соціум 11.01.2022
Ще у листопаді 2020 року за кошти бучацького мецената, Героя України Петра Гадза у Бучацькій міській лікарні облаштували сучасний кабінет комп’ютерної томографії.

Наразі обладнання на 100 % готове до роботи, однак міська влада з невідомих причин досі не взяла кабінет КТ на баланс та не запустила його роботу.

Колишній головний лікар медзакладу, депутат Тернопільської обласної ради, голова  постійної комісії  з питань бюджету Олег Щиголь розповідає, ліцензована компанія надала висновок щодо повної готовності кабінету до роботи, тому незрозуміло, чому міська затягує час, позбавляючи людей якісних медичних послуг.

– За кошти бучацького мецената та підприємця Петра Івановича Гадза було проведено повну реконструкцію колишнього рентгенкабінету під кабінет комп’ютерної томографії. Здійснено ремонтні роботи стін, підлоги, стелі – із застосуванням відповідних захисних матеріалів. Встановлено свинцьовані двері та вікно. Змонтовано два потужних кондиціонери для охолодження обладнання. Доставлено та встановлено сам комп’ютерний томограф. Проведено його налаштування та перевірку. Витрати на всі ці роботи становили понад 600 тисяч гривень. Відповідною ліцензованою компанією надано висновок щодо повної готовності до роботи. Чому теперішня міська влада не бере його на баланс та запускає в роботу – невідомо,– пояснив Олег Щиголь.

Петро Гадз, який забезпечив лікарню сучасним кабінетом комп’ютерної томографії, зазначив, що через байдужість міської влади бучаччани змушені робити комп’ютерну томографію у інших містах.

– Через те, що досі КТ не працює, жителі Бучаччини вимушені їздити на томографію в Чортків, Теребовлю чи Тернопіль. Хоча, томограф абсолютно готовий до роботи. Міська комунальна лікарня не може укласти договір на надання певних медичних послуг. Наприклад, лікування інсультів – це випадки, коли час виявлення і початку лікування дуже важливий! Фактично іде на хвилини. А віз і нині там! Можливо, люди, прочитаючи цю інформацію, допоможуть владі зробити так, щоб кабінет КТ запрацював,  наголосив Петро Гадз.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.