В університетській лікарні Тернополя реконструюють приймальне відділення та будують діагностичний блок (відео)

Опубліковано в Соціум 28.07.2021
У Тернопільській університетській лікарні розпочали реконструкцію приймального відділення з добудовою діагностичного блоку.
 
З ініціативи народного депутата від «Слуги народу» Андрія Богданця на цей проєкт з держбюджету було виділено 10 мільйонів гривень.
 
– Усі ми знаємо про  кричущі проблеми  забезпечення закладів охорони здоров'я, яким довгий час не приділяли належної уваги. Прийшов час це змінювати. Цей медзаклад є опорним, приймає пацієнтів з усієї області. Саме тому дуже важливо створити максимально комфортні умови, в яких можна оперативно встановити діагноз та відправити людину на лікування. В лікарні не лише відремонтують  вже наявні приміщення, але й добудують нові, – розповів Андрій Богданець.
 
Заступник генерального директора з адміністративно-господарської роботи Тернопільської університетської лікарні Василь Мосула зазначив, що наразі приймальне відділення не дає можливості лікарю провести повне обстеження пацієнта, але після реалізації проєкту все зміниться. 
 
– У нашому приймальному відділенні зараз неможливо провести стовідсоткову діагностику стану пацієнта. Наприклад, якщо людина потрапила у ДТП, у неї передбачаються переломи кінцівок чи ураження грудної клітки, то ми повинні її звідси транспортувати в інші корпуси, де є рентген, КТ, ангіограф. Проєкт з реконструкції та добудови відділення передбачає, що всі ці прилади будуть знаходитися неподалік, в додатково збудованому приміщенні. Це дозволить нам швидко встановити діагноз і відправити людину на лікування у необхідне відділення. Дякуємо Андрію Богданцю за те, що зініціював виділення коштів на цей проєкт,  підкреслив Василь Мосула.
 
 
 
 
 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.