Депутатська група «Довіра» долучилася до порятунку хлопчиків з Тернопільщини, які хворіють на рідкісну недугу

Опубліковано в Соціум 01.04.2021
Депутатська група «Довіра» надала фінансову допомогу двом діткам з Тернопільщини, які хворіють на рідкісну недугу – спінальну м'язову атрофію.

Життя однорічного Максимка з Тернополя та однорічного Арсена зі Скалата може врятувати ін’єкція, вартість якої – понад два мільйони доларів. Батьки дітей звернулися за допомогою до небайдужих, адже не мають можливості придбати ліки за таку захмарну ціну.

Про біду цих двох сімей з Тернопільщини депутатам «Довіри» розповів їх колега Микола Люшняк. Усі члени депутатської групи відгукнулися й вирішили долучитися до збору коштів.

– Неможливо залишитися осторонь, коли страждають діти. Коли бачиш, яких титанічних зусиль докладають батьки у боротьбі за здоров'я та життя свого малюка. Коли немає часу на роздуми, адже лікування потрібно отримати вже в найближчі кілька місяців. Неможливо проігнорувати ситуацію, в якій опинилися ці сім'ї. І ми також не могли пройти повз. Моя щира повага та подяка батькам Арсенчика та Максимка за те, що не здаєтесь. Що залишаєтеся сильними. Що вірите в краще майбутнє для своїх малюків. Ви об'єднали всю Україну, нагадали нам, що насправді важливо. Я впевнений, що всі разом ми зможемо допомогти хлопчикам і подарувати цим сім'ям спокій та щастя, – зазначив Микола Люшняк.

«Довіра» закликає інші фракції також не стояти осторонь й допомогти Арсенчику та Максимку подолати важку хворобу.

Спінальна м’язова атрофія (СМА) – рідкісна спадкова хвороба, яка характеризується дегенерацією спінальних мотонейронів, що призводить до прогресуючої м’язової атрофії та слабкості.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

6.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.