×

Повідомлення

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/23235

Версія для друку

Тернопільщина та Івано-Франківщина підписали Меморандум про співпрацю (фото, відео)

Опубліковано в Соціум 22.02.2021
Голови Тернопільської та Івано-Франківської обласних рад підписали Меморандум про співпрацю.

У такий спосіб вони хочуть поглибити взаємини областей у економічній сфері, а також спільно працювати над розвитком туризму та інфраструктури.

Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко каже, Тернопільська та Івано-Франківська області своїм прикладом покажуть, на скільки важливими є добросусідські відносини.

– Тернопільщина та Івано-Франківщина близькі не лише територіально. У нас – спільна культура, духовність, ментальність, а також історична назва – Галичина, яка породила багато патріотів. У нас є спільні амбітні плани щодо розвитку економіки й туризму. Івано-Франківщина славиться своїми горами, а у нашому регіоні є чимало історичних пам’яток, духовних святинь.  У цьому році заплановано відремонтувати дороги, які з’єднають наші області. Це сприятиме розвитку туризму, сільського господарства, виробництва, науки,  зазначив Михайло Головко.  

Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич запевнив, що Тернопільщина й Івано-Франківщина спільно працюватимуть задля економічного процвітання, а ще ці області мають спільні цінності й символи.

– Я вірю, що нас єднає Україна, нас єднають символи сьогоднішнього часу. Такі як Революція Гідності, кровопролитна російсько-українська війна, яка триває на наших територіях, яка неодмінно закінчиться нашою перемогою, – наголосив Олександр Сич.

- Івано-Франківщиною ми маємо спільну історичну назву — Галичина. Жителі наших областей відомі своїм високим почуттям патріотизму, національною свідомістю та прагненням до волі. На Івано-Франківщині народився Герой Степан Бандера та інших його послідовники, які вели боротьбу за українську державу на теренах Прикарпаття і Тернопільщини. Разом ми відстоюємо національні інтереси Незалежної України. Я радію, що ми маємо змогу почати розбудовувати Україну з наших областей, показавши на власному прикладі, що досягнути поставлених цілей можна тільки об’єднавши зусилля! - підсумував Михайло Головко. 

Галерея зображень

{gallery}23235{/gallery}