×

Повідомлення

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/23235

Версія для друку

«Я досі пам’ятаю очі цих дітей», – Ігор Побер поділився спогадами з Майдану

Опубліковано в Соціум 21.02.2021
У ці дні в Україні вшановують пам'ять Героїв Небесної Сотні.

Своїми спогадами про розгін студентів на Майдані у прямому ефірі каналу «НАШ» поділився народний депутат VII та VIII скликань Ігор Побер.

– Коли мене запитують, кого я знаю з Небесної Сотні, одразу перед очима пробігає мій земляк Устим Голоднюк. Ми всі пам’ятаємо цього хлопчика в блакитному шоломі. Сльози навертаюся на очі, коли згадую ті події. На той час я був чинним нардепом, жив в готелі «Україна». Я жив на 9-му поверсі, а з 12-го стріляли снайпери, це все я добре пам’ятаю. Бачив вбитих і поранених, яких заносили на перший поверх «України», де було розгорнуто тимчасовий госпіталь. Я з першого дня був на Майдані, тоді ми всю ніч встановлювали сцену, налаштовували звук,  розповів Ігор Побер.

Також політик пригадав деталі 11 грудня, коли силовики штурмували Євромайдан.

– У пам’яті добре закарбувався день, коли розігнали студентів. У ту ніч я був на Майдані до пів першої. Ми ще поскандалили з Косюком, який тепер очолює «Беркут» в Москві. Потім я пішов в готель. Коли прокинувся удосвіта, почув, що сталося. Мені дуже шкода, що у ту жахливу ніч я був за кілька метрів, але, на жаль, не зміг бути поряд з цими дітьми. Скажіть хто спровокував Януковича і тодішнє керівництво штурмувати 11 грудня?! Для мене це справжня Революція Гідності, бо я стояв поряд з цими людьми на барикадах, я бачив цих дітей, пам’ятаю їхні очі. Вони не проплачені! Ну неможливо заплатити гроші, аби двадцятеро людей вийшло проти трьохсот беркутівців,  зазначив Ігор Побер.