«Я досі пам’ятаю очі цих дітей», – Ігор Побер поділився спогадами з Майдану

Опубліковано в Соціум 21.02.2021
У ці дні в Україні вшановують пам'ять Героїв Небесної Сотні.

Своїми спогадами про розгін студентів на Майдані у прямому ефірі каналу «НАШ» поділився народний депутат VII та VIII скликань Ігор Побер.

– Коли мене запитують, кого я знаю з Небесної Сотні, одразу перед очима пробігає мій земляк Устим Голоднюк. Ми всі пам’ятаємо цього хлопчика в блакитному шоломі. Сльози навертаюся на очі, коли згадую ті події. На той час я був чинним нардепом, жив в готелі «Україна». Я жив на 9-му поверсі, а з 12-го стріляли снайпери, це все я добре пам’ятаю. Бачив вбитих і поранених, яких заносили на перший поверх «України», де було розгорнуто тимчасовий госпіталь. Я з першого дня був на Майдані, тоді ми всю ніч встановлювали сцену, налаштовували звук,  розповів Ігор Побер.

Також політик пригадав деталі 11 грудня, коли силовики штурмували Євромайдан.

– У пам’яті добре закарбувався день, коли розігнали студентів. У ту ніч я був на Майдані до пів першої. Ми ще поскандалили з Косюком, який тепер очолює «Беркут» в Москві. Потім я пішов в готель. Коли прокинувся удосвіта, почув, що сталося. Мені дуже шкода, що у ту жахливу ніч я був за кілька метрів, але, на жаль, не зміг бути поряд з цими дітьми. Скажіть хто спровокував Януковича і тодішнє керівництво штурмувати 11 грудня?! Для мене це справжня Революція Гідності, бо я стояв поряд з цими людьми на барикадах, я бачив цих дітей, пам’ятаю їхні очі. Вони не проплачені! Ну неможливо заплатити гроші, аби двадцятеро людей вийшло проти трьохсот беркутівців,  зазначив Ігор Побер.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.