На вулиці Гребінки у Тернополі понад пів століття немає каналізації, людям уривається терпець

Опубліковано в Соціум 05.08.2020
Мешканці вулиці Гребінки у Тернополі вже майже 70 років живуть без каналізації.

Люди обурюються, що за стільки часу до них ще не дійшло таке благо цивілізації.

Окрім цього, за останні шість років дорогу на цій вулиці, яка й так була не в найкращому стані, майже повністю зруйнували вантажівки. Вони возять матеріали для будівництва багатоповерхівок, що ведеться неподалік.

Люди згуртувалися, аби розповісти про свої проблеми голові обласного осередку партії «Хвиля» Олексію Станьку. Він викликав на місце патрульну поліцію.

– Наразі поліцейські зареєстрували звернення людей. Надалі служба безпеки руху має перевірити дорогу й скласти відповідні приписи. Також ми подали серію запитів щодо діяльності місцевого депутата Андрія Артимовича. Будемо звертатися до міськради з вимогою провести людям каналізацію, відремонтувати дорогу та облаштувати відпочинкову зону. Хоч там немає висоток й багато електорату, міська рада повинна нарешті зрозуміти, що на вулиці Гребінки також живуть люди. Вони теж потребують благ цивілізації,  наголосив Олексій Станько.  

Як розповідають місцеві мешканці, відсутність каналізації створює чимало проблем, особливо у плані санітарії.

– Наш район забудували ще у 50-х роках минулого століття. Відтоді тут досі не облаштовано каналізацію. Як наслідок – маємо безліч проблем. До того ж, коли ремонтували міст на Микулинецькій, демонтували бар’єр, а тепер в дощ наша вулиця перетворюється на водойму.  Неодноразово зверталися до міськради, однак все що нам можуть запропонувати, це зробити водовідведення за власний кошт. Ще кілька років тому це б обійшлося нам у 648 тисяч, сьогодні вже, мабуть, у мільйони. Звісно, що таких грошей у людей немає. Відкачування води з вигрібної ями нам також обходиться у чималу суму,  пояснює місцева жителька Галина Білан.

Люди кажуть, депутата зі свого округу навіть не знають, бо його тут ще жодного разу не було. Дорогу тим часом вщент знищують великогабаритні транспортні засоби.

– Одразу за приватним сектором зводять висотки. Вже 6 років вантажні автомобілі возять через нашу вулицю будматеріали, хоч для цього є інший шлях. Машини повністю зруйнували дорожнє покриття. Взимку до нас ні таксі, ні «швидка» не хоче приїхати, бо дорога не дозволяє. Хочеться, щоб хоч вибоїни засипали, – зазначила місцева жителька Людмила Рєзнік.

За викликом Олексія Станька правоохоронці зафіксували факт зруйнованого дорожнього покриття. Також він ініціював декілька звернень до міської ради з вимогою відремонтувати дорогу, облаштувати каналізацію та створити відпочинкову зону. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.