Василь Чашка: «Наші медики – на передовій з невидимим ворогом, який може бути повсюди»

Опубліковано в Соціум 04.04.2020
У час карантину люди мають дбати про власне здоров’я й не забувати тих, хто перебуває у зоні ризику, бо українці завжди демонстрували свою єдність.

На цьому наголосив депутат Тернопільської обласної ради від ВО «Свобода» Василь Чашка у прямому ефірі програми «Аргументи» на телеканалі «Тернопіль 1».

– На прикладі багатьох країн, у тому числі Китаю, Італії, Іспанії, ми побачили, що жорсткі карантинні умови і свідомість громадян, незважаючи на велику смертність, довела до згасання піку хвороби. Якщо в нас держава на центральному рівні не може забезпечити засобами захисту і створити сприятливі умови для належного виконання роботи медичних працівників, то ми маємо ставитися до медиків з лояльністю. Вони, як і наші солдати на сході України, перебувають на передовій. Різниця в тому, що на війні люди бачать ворога, а під час всесвітньої пандемії його не видно, він може бути повсюди. Мабуть, карантин – єдине, що допоможе Україні побороти епідемію,  зазначив Василь Чашка.

Свободівець також подякував усім громадянам, які дотримуються правил карантину.

– Дякую тим жителям міста й області, які дотримуються карантину, самоізоляції. Піклуючись про себе, не забувайте й про людей похилого віку та самотніх. Допоможіть їм, чим можете. Ми, українці, –  єдині. Нас не ділять на певні соціальні прошарки. У цьому випадку, як і в 2014 році, нас об’єднала біда. І повинні її подолати,  додав Василь Чашка.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.