Версія для друку

У Тернополі забудовник Матла скористався карантином і почав розчищати місце під скандальну забудову? (фото, відео)

Опубліковано в Соціум 21.03.2020
8 - 19 березня, у Тернополі, на території храму (УГКЦ) по вулиці Орлика, кілька чоловіків почали розчищати кущі та зрізувати багаторічні дерева. 

На місці події зібралися жителі сусідніх багатоповерхівок та розповіли, що забудовник Матла планує звести тут будинок. Тернополяни проти, тому викликали правоохоронців та звернулися до місцевого депутата за допомогою. 

"Мешканці зібрались аби зупинити роботу бо ж не кажуть ті роботяги для чого рубають і яка кінцева мета.
Настоятеля на місці нема. Дяк, який теж рубає, відмовляється пояснити ситуацію та зупинити роботи. Як депутат округу прибув хоч і карантин на місце, - повідомив депутат Андрій Шкула. -  Територія храму, нагадаю, лише в користуванні церкви і є землею громади. Викликаєм поліцію. Сергій Надал прошу і вас втрутитись в ситуацію, бо ж по троху мітинг збирається.
Поліція приїхала. Частина працівників «випарувалась», приїхав настоятель, показав дозвіл на зрізку аварійних дерев. Зійшлись на тому, що працівники дозакінчать роботу - в частині збору гілля. Живих дерев, запевнив священник, не чіпатимуть. Також пообіцяв людям, що питання будівництва відкладене - сподіваюсь на вічно".

Ігор Буда а карантин для чого ввели? якраз щоб хатинки побудувати, з кацапом замиритися і, взагалі, засрати все що можна.

Khamuliak Nazar ... видно вже дуже хитрожопий настоятель там (це ще я культурно) !

Tatyana Makarenko Kozak На минулому тижні обрізали тільки кущі, як я запитала навіщо, то хлопчина відповів, що кущі розрослись і похилилась огорожа. Чому було просто гілки не обрізати, відповіді не знайшлось(((

 До слова, приватне підприємство " Матла"  - директор Матла Андрій Михайлович. Власники на 22 січня 2020 - Матла Андрій Михайлович - засновник, 14,981,500₴ (95%) та Матла Михайло Йосипович - засновник, 788,500₴ (5%)