Пам'ять оборонця Майдану Олександра Капіноса вшанували у його рідному селі на Кременеччині

Опубліковано в Соціум 12.03.2020
У селі Дунаїв Кременецького району вшанували пам'ять Героя Небесної Сотні Олександра Капіноса.

 Біля пам’ятника Олександру Капіносу 10 березня, у день народження Героя, зібралися його рідні, друзі та усі небайдужі краяни.

 Віддав шану Герою Небесної Сотні й народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко.

 – Олександр Капінос – мій товариш, побратим та помічник. Я йому дуже вдячний за всю допомогу. Сашко був справжнім українцем, патріотом, гідним нащадком козацького роду. Він житиме серед нас, поки живе пам’ять про нього. Пам’ятаймо наших Героїв! Зробімо все, щоб їхня смерть не була марною. Вони могли жити, кохати, виховувати дітей, а віддали своє молоде життя за нас та Україну, – зазначив Михайло Головко.

 Олександр Капінос був активним учасником Євромайдану з перших днів, служив у 35-ій штурмовій сотні «Волинська Січ». 18 лютого 2014 року отримав поранення голови внаслідок вибуху гранати під час атаки силовиків поблизу Будинку профспілок. Після кількагодинної операції Олександр Капінос прийшов до тями, але ввечері 19 лютого помер в лікарні. Поховали Героя у селі Дунаїв Кременецького району. У листопаді 2014 року Олександру Капіносу присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно). У червні 2015 року – медаль «За жертовність і любов до України» (посмертно). У серпні 2014 року за сприяння Михайла Головка у Дунаєві відкрили пам’ятник Олександру Капіносу.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

22.04.2024 soroka
Не лише за бюджетні кошти: Надал особисто від себе передає допомогу на фронт
На днях мер Тернополя Сергій Надал передав бійцям 16-го окремого батальйону генератор та старлінк з…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.