Найбільша шопка та піца власноруч: депутати Смакоуз та Місько влаштували свято для вихованців дитбудинку

Опубліковано в Соціум 13.02.2020
Майже десяток років депутат Тернопільської міської ради від фракції «Європейська Солідарність» Юрій Смакоуз та керівник депутатської фракції «Європейська Солідарність» у Тернопільській міськраді Володимир Місько опікуються вихованцями Центру соціально-психологічної реабілітації дітей Тернопільської ОДА.
Вони не лише дарують дітям щедрі подарунки у свята, але й у будні є частими гостями закладу.
 
У вівторок, 11 лютого, депутати організували для дітей екскурсію на оглядини найбільшої в Україні різдвяної шопки, що встановлена у церкві Святого апостола Петра в Тернополі. Опісля діток відвезли до піцерії Celentano Ristorante. Там кожен із вихованців центру самостійно приготував піцу під керівництвом піцайоли закладу. З допомогою майстра кулінарії діти вчилися працювати з тістом, правильно й естетично викладати інгредієнти, а потім куштували власноруч приготовлену піцу.
 
Юрій Смакоуз каже, важливо пам’ятати про дітей, які обділені батьківським піклуванням, не лише у свята, а щодня.
 
– На завершення циклу новорічно-різдвяних свят у нас виникло бажання показати дітям шопку, яка є однією із найбільших в Україні й щороку доповнюється новими елементами. У такий спосіб ми хочемо дати можливість дітям трішки розвіятися, отримати нові емоції, – зазначає Юрій Смакоуз. – Сьогодні у храмі діти просили в Бога те, чого найбільше потребують. Від себе я бажаю їм, у першу чергу, здоров’я. Також щиро хочу, аби кожен з них знайшов своїх батьків. Основне завдання – щоб закладів такого типу в Україні було менше, а їхні вихованці жили у повноцінних сім’ях й відчували любов й турботу.
 
Володимир Місько зауважує, під час спілкування з дітьми емоції переповнюють.
 
– Скажу відверто, що ця справа – не з легких. Кожного разу емоції б’ють через край, а впоратися з ними дуже складно. Традицію піклуватися про вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації дітей започаткували мої колеги – Юрій Смакоуз та Ігор Побер. Згодом долучився і я. Щоразу відчуваю, що вкладаю у дітей частинку душі й дуже хочу, аби в них все було гаразд. Вірю, що наша робота з часом матиме хороший результат на користь цих діток, – зазначає Володимир Місько.
 
Як поділилася практичний психолог Центру соціально-психологічної реабілітації дітей Наталія Костюк, Юрій Смакоуз та Володимир Місько вже стали для дітей добрими друзями.
 
– Коли споглядаємо за нашими вихованцями, бачимо радість, яка переповнює їхні серця. Кожен із них ще довго буде ділитися враженнями від побаченого. Кажуть, що море руками неможливо вичерпати, але щедрими та добрими руками можна наповнити світ. Саме ці благодійники і є яскравим прикладом для наслідування. Вони дають дітям віру в краще, дарують нові емоції. Юрій Смакоуз та Володимир Місько – наші хороші друзі, бо приходять до центру часто, а не лише у святкові дні. Ми раді їх бачити і щиро дякуємо за турботу й їхні великі серця,  додає Наталія Костюк.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

22.04.2024 soroka
Не лише за бюджетні кошти: Надал особисто від себе передає допомогу на фронт
На днях мер Тернополя Сергій Надал передав бійцям 16-го окремого батальйону генератор та старлінк з…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.