Нові деталі будівельного скандалу у Тернополі: забудовник ЖК "День і ніч" замітає сліди? (документи)

Опубліковано в Соціум 23.01.2020
Скандал довкола будівництва житлового комплексу «День і ніч» у провулку Цегельному 1, що на «Дружбі» в Тернополі, набирає обертів.

Після розголосу справи та її розгляду в суді, зі стенду, розташованому на об’єкті так званої реконструкції, зникла інформація про інвестора – Обслуговуючий кооператив «ЖБК “МЕРКУРІЙ ВЕСТ”». Вочевидь, ті, хто зводять висотку, таки мають що приховувати.

Нагадаємо, житловий комплекс «День і ніч» будують на місці, де раніше була розташована тунельна піч. Вона належала двом власникам – ФОП Ігорю Прохоренкову та ТОВ «Алігатор ІІ». Однак Прохоренков розпочав реконструкцію будівель під багатоквартирний житловий будинок без будь-яких погоджень співвласника – «Алігатор ІІ». Замовник подав заяву про видачу дозволу на виконання будівельних робіт (реконструкцію) до Відділу державного архітектурно-будівельного контролю Тернопільської міської ради, умисно приховуючи Договір дарування тунельної печі ТОВ «Алігатор ІІ», таким чином не надавши інформації про співвласника. Тепер справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Алігатор ІІ» розглядають у суді.

Як розповідає представник ТОВ «Алігатор ІІ» Віктор Борисов, після судового засідання, що відбулося 9 січня, зі стенду на об’єкті будівництва прибрали інформацію про ОК «ЖБК “МЕРКУРІЙ ВЕСТ”».

dn 22 01 20

– Таке «редагування» інформації стенду свідчить про те, що, ймовірно, фінансування будівництва здійснювалося через обслуговуючий кооператив «ЖБК “МЕРКУРІЙ ВЕСТ”» не повністю легально. Припускаю, що частина коштів, які зібрали у пайовиків «під розписку», не оподатковувалися. Найімовірніше, їх просто напряму передали генпідряднику. Виходить, що і заробітну плату робітникам платять неофіційно, і будівельні матеріали купляють неофіційно, і всі ніші витрати теж – неофіційні. Мабуть, договору між замовником, генпідрядником та інвестором таки не було, а все відбувається на певному рівні довіри,  пояснив Віктор Борисов.

Також представник ТОВ «Алігатор ІІ» припускає, інформацію зі стенду приховали через те, що Обслуговуючий кооператив «ЖБК “МЕРКУРІЙ ВЕСТ”» вказали відповідачем у позовній заяві.

– У позові ми вимагаємо скасувати видані містобудівні умови та дозвіл на початок будівельних робіт, а також відновити порушене право на власність. Відповідальні за зведення багатоповерхівки у такий спосіб хочуть уникнути того, аби суд зобов’язав ОК «ЖБК “МЕРКУРІЙ ВЕСТ”» виконувати будь-які дії чи відшкодовувати кошти. Ситуація, що склалася, дає підстави хвилюватися за кошти пайовиків, оскільки ні обслуговуючий кооператив, ні замовник з генпідрядником не зважатимуть на інтереси людей, аби вигородити себе, – додав Віктор Борисов.

den i nich2 22 01 20

 

den i nich3 22 01 20

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.