«Потрібно рятувати біатлон на Тернопіллі, який загнало в яму недолуге керівництво», — активіст Олександр Починок заявив про плачевний стан виду у парламенті

Опубліковано в Соціум 24.09.2019
На засіданні комітету Верховної Ради з питань молоді та спорту активіст Олександр Починок закликав рятувати біатлон на Тернопіллі після керівництва недолугих дерибанів.

Закриття осередку розвитку біатлону, відсутність матеріально-технічного забезпечення та багато інших проблем, які стосуються зимових видів спорту на Тернопільщині, озвучив спортсмен, колишній військовий-доброволець, громадський активіст Олександр Починок у Верховній Раді України.

—  Насамперед на засіданні наголосив на критичному стані біатлону Тернопільської області, до чого призвели дії попереднього начальства. З боку керівництва не бачив жодної підтримки біатлоністів області, а недолугі управлінці тільки збитки завдали спортсменам. Так, було знищено осередок розвитку тернопільського біатлону – Доброводівську дитячо-юнацьку спортивну школу «Колос», яка випустила сотні чемпіонів, включаючи Олену Підгрушну та Дмитра Підручного. Спочатку легендарну спортивну школу залишили без фінансування, через що заклад почав потерпати від матеріальної скрути. Частина працівників звільнилася, деякі тренери залишилися та ще близько рік протримали на своїх плечах школу. Возили діток на змагання за власний рахунок. Завдяки цим ентузіастам спортшкола ще трішки проживотіла, а потім перестала працювати через борги. Замість добротного «Колосу» на Тернопіллі відкрили Тернопільську обласну дитячо-юнацьку спортивну школу із зимових видів спорту. Очолив її Володимир Приймак – людина, яка не має нічого спільного як із біатлоном, так і з іншими видами спорту. Тож на комітеті мусів і згадати про те, як перебуваючи на керівній посаді, недолугий директор Приймак спільно з начальником управління фізкультури і спорту ОДА Віктором Мацикуром тільки знижували заохочення молоді до тренувань, —  наголосив громадський активіст.

Олександр Починок додав, що некомпетентні управлінці відбивали в учнів охоту займатися зимовими видами спорту насамперед через відсутність матеріальної бази. Бо ж матеріально-технічне забезпечення закладу застаріле та зношене, оскільки йому вже десятки років. Нове не придбали.

—  Нова школа змогла отримати зброю для тренувань, що перейшла до закладу від ДЮСШ «Колос» саме завдяки моїми клопотаннями та старанням Ігоря Починка. Тільки за декілька років очільник Приймак, вочевидь, забув, для чого ми передали до школи інструментарій. На останній першості «Колосу» віддав наказ не видавати дітям зброю для змагань. Так, був й інцидент, коли через горе керівника учні не отримали від волонтерів набої.  ТСО України погодилося надати 20 тисяч набоїв калібру 22 LR. Я намагався достукатися до Приймака, пояснюючи, що до 7 вересня потрібно написати відповідне клопотання про отримання патронів. Керівник закладу проігнорував моє звернення, після чого ще нагрубіянив. Навів і багато інших прикладів того, як ці псевдореформатори загроблювали біатлон,  —  підмітив активіст.

Олександр Починок підсумував, що члени засідання комітету дослухалися до проблем із функціонуванням біатлонних закладів, а також розвитку біатлону на Тернопільщині. Надалі буде скликано наступне засідання за участю провідних фахівців у галузі спорту, де не залишать поза увагою нагальні біатлонні питання області.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко: Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів
Кияни, які взяли участь в благодійному забігу на Трухановому острові та аукціоні зі збору коштів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.