Професійний ринг, стабільний клімат та досвідчені тренери: у Тернополі відкрили новий боксерський клуб «Viking Box» (фоторепортаж)

Опубліковано в Соціум 24.09.2019
Перший сучасний боксерський зал «Viking Box» відкрили у Тернополі цими вихідними.

Завдяки найновішим тренажерам, комфортній вентиляції та високопрофесійним тренерам Тернопіль має усі перспективи стати центром боксу й виховати не одне покоління вправних майстрів цієї справи.

Як розповіли засновники боксерського залу «Viking Box» брати Ярослав та Назар Смаль, розвивати бокс у Тернополі на професійному рівні – було їхньою заповітною мрією, яку нарешті вдалося втілити.

– Ми з братом вже давно міркували про те, як би зацікавити молодь до спорту. Створення боксерського залу – мрія, над якою ми наполегливо працювали та втілили. У приміщенні є два ринги – професійний та підготовчий. Перший вміщує одночасно шість пар боксерів, менший – три. Загалом у нашому боксерському залі можуть тренуватися в один час до сотні дітей та трохи менше дорослих. Дуже важливим під час тренувань є дотримання кліматичного комфорту. Для цього ми подбали про спеціально оснащену систему вентиляції, за якої температура буде завжди стабільною, а зайвого повітря не буде. Проблема наявності професійних рингів для нашого міста була болючою. Ми їздили на змагання за кордон – там, звісно, було де тренуватися. Коли ж іноземці приїжджали до нас, то відповідних умов не було. Завдяки найновішим тренажерам та вправним тренерам ми підготуємо сильних боксерів, які заявлять про Тернопіль не лише на всю Україну, але й на весь світ, – поділився Ярослав Смаль.

За словами засновників боксерського залу, до тренувального процесу вже залучити найкращих спортсменів краю, серед яких, наприклад, Віктор Петров.

Тренер боксера Віктор Петров-старший каже, новий клуб «Viking Box» здатен зробити Тернопіль потужним осередком боксу.

– Ми часто їдемо на змагання в іноземні країни – Баку, Китай, Казахстан. Завжди хотілось би, щоб подібні приміщення для тренувань були і в нашому місті. Новий зал – дуже професійний. Тут можна відпрацьовувати навіть найскладніші удари та комбінації на боксерських мішках різних рівнів. Я тежбуду тут працювати, адже хочу залучити до здорового способу життя максимум молоді. Будемо старатися працювати на результат. Звісно, масовість також має бути присутня. А вже з неї ми обиратимемо найкращих та найперспективніших спортсменів, які зможуть гідно представляти місто й Україну за кордоном. Зокрема, брати участь у престижних та популярних у світі «Вечорах боксу»,  – пояснив Віктор Петров.

До слова, засновники боксерського залу Ярослав та Назар Смаль – відомі тернопільські спортсмени, які принесли місту не одну перемогу у боксерських змаганнях. Так, Назар Смаль, наприклад, наразі переймає спортивний досвід у Сполучених Штатах Америки.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.