Версія для друку

На Тернопільщині анулювали 185 ліцензій на торгівлю алкоголем

Опубліковано в Соціум 29.08.2019
Упродовж січня-липня цього року працівники управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Тернопільській області провели 156 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами.

До порушників застосували фінансові санкції на суму 2 млн 502,4 тис. гривень.

Відтак встановили 158 порушень норм Закону України від 19.12.95 №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів». Зокрема, виявили 85 фактів торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних. Крім того – 23 факти роздрібної торгівлі тютюновими виробами поштучно. Мали місце 17 випадків реалізації алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці. Фахівці фіскальної служби встановили також такі порушення, як роздрібна торгівля алкогольним напоями та тютюновими виробами без марок акцизного податку, без ліцензії тощо.

Упродовж січня-липня цього року анулювали 185 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями. Ще 180 ліцензій скасували на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробними, з них 12 – за продаж тютюнових виробів неповнолітнім.

Загалом на даний час підприємці області використовують 4 583 ліцензії на реалізацію алкоголю та тютюну.