У Трибухівцях за сприяння Петра Гадза з’явився перший пам’ятник Героям України (фото, відео)

Опубліковано в Соціум 27.08.2019
У селі Трибухівці Бучацького району 25 серпня відкрили пам’ятник «Борцям за волю України».

Створення скульптурної споруди в пам’ять захисників України ініціював відомий меценат й аграрій Петро Гадз.

– Світла пам’ять про захисників Української держави має бути в наших серцях завжди. Адже вони –Герої, які пожертвували найдорожчим – власним життям, задля незалежності України і нас, її мешканців. Шана та повага до борців не згасне, а передаватиметься з покоління в покоління. Сьогодні ми можемо увіковічнити їх за допомогою кам’яних споруд, а колись наші пращури не могли і шепотом згадати українських революціонерів. Ми повинні долучатися до відкриття пам’ятників Героям України, які нагадуватимуть нам про біль, але водночас і стануть нашою гордою історією, – наголосив Петро Гадз.

Голова Трибухівської громади Олег Ковдрин зазначив, що пам’ятник «Борцям за Волю України» є головною історичною окрасою села, адже у Трибухівцях до того не було подібних меморіальних споруд.

- Спочатку я кинув клич, щоб спробувати зібрати необхідну суму силами простих людей, - розповів Олег Ковдрин. –Перший хто відгукнувся – Петро Гадз. Він одразу погодився надати необхідні ресурси для спорудження монументу.

За словами пана Олега, це перший героїчний монумент у Трибухівцях.

 – Наша молодь має пам’ятати про Героїв та формувати свою свідомість на основі їхніх подвигів, тому ми підтримуємо встановлення таких споруд. Це перший символічний пам’ятник у Трибухівцях. Адже у нашому селі не було могил Січових Стрільців, ОУН, УПА так, як в інших населених пунктах. Тому ми вдячні за ідею створити пам’ятник «Борцям за волю України» Петру Івановичу Гадзу, – підкреслив Олег Ковдрин.

Зазначимо, що висота пам’ятки сягає 13,5 метрів. На її спорудження було виділено 800 тисяч, окрім цього, 600 тисяч обійшлося облаштування території.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.