Версія для друку

З 1 липня пенсіонери з великим стажем отримуватимуть не менше 2 тис гривень

Опубліковано в Соціум 26.06.2019
Кабінет Міністрів України фіналізував рішення про підвищення пенсій громадянам, які мають великий стаж роботи, але невеликі пенсії – через невеликі зарплати.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Всі процедурні моменти будуть узгоджені вже на найближчому засіданні Уряду.

За словами Глави партії «Українська стратегія Гройсмана», вже з 1 липня жінки, які мають стаж понад 30 років, і чоловіки зі стажем понад 35 років отримають підвищення пенсій. В середньому пенсія для цієї категорії пенсіонерів складатиме не менше 2 тис. грн. В результаті підвищення отримають 2,5 млн українських пенсіонерів. Це буде черговий етап перерахунку пенсій, і далі збільшення відбуватиметься в автоматичному режимі.

Володимир Гройсман наголосив, що підвищення пенсій – це черговий етап пенсійної реформи. Уряд вже провів осучаснення пенсій, в результаті якого підвищені пенсії отримали майже 5,6 млн пенсіонерів. Також розпочато поетапне підвищення пенсій військовим пенсіонерам. 1 березня цього року вперше проведено автоматичну індексацію пенсій в залежності від зростання зарплат і інфляції. 

Про необхідність продовження пенсійної реформи Володимир Гройсман говорив ще в січні 2018 року – під час робочої поїздки до Маріуполя. «Тоді в Маріуполі я казав, що залишається завданням – підвищити пенсії тим, хто має великий стаж, але заробляв невеликі гроші. І це завдання мало бути виконане у 2019 році, – сказав Володимир Гройсман. – Ми можемо сказати, що ми знайшли рішення, аби відновити справедливість».