До фіскалів надійшло більше 40 звернень від громадян, три з яких ще досі розглядають

Опубліковано в Соціум 13.06.2019
Право громадян на звернення закріплене в ст. 40 Конституції України.

Усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих відомств, які зобов’язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк, повідомили у секторі комунікацій Головного управління ДФС у Тернопільській області.

Впродовж січня-травня 2019 року до Головного управління ДФС у Тернопільській області надійшло 42 письмових звернення від 53 осіб. Із отриманих заяв три колективних звернення та стільки ж анонімних. За цей період фіскальне відомство отримало 41 заяву та одну скаргу. Більшість звернень, а це 40 заяв надійшло поштою, а дві - засобами електронного зв’язку.

Письмово до органів фіскальної служби області звернулися по двоє пенсіонерів, підприємців, безробітних. Крім цього, соціальний стан ще 47 авторів звернень не визначено.

Тематика більшості звернень стосувалася контрольно-перевірочної роботи – 16 заяв. Про ухилення від сплати податків інформували 8 заявників. Деталі відмови в отриманні реєстраційних номерів облікових карток платників податків забажали дізнатися троє. По два звернення надійшло з питань адміністрування єдиного соціального внеску, акцизного податку, реєстрації та обліку платників, інших питань, що належать до компетенції ДФС.

Запитувачі порушували у своїх заявах також питання митного оформлення (ввезення, вивезення) товарів та транспортних засобів, подання податкової звітності, виникнення та розстрочення податкового боргу, ліцензування певних видів господарської діяльності, щодо податку на доходи фізичних осіб тощо.

За п’ять місяців цього року фахівці фіскальної служби області розглянули у встановлений законом термін 39 звернень. Ще три звернення перебувають на виконанні,оскільки термін розгляду не настав.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.