До Вишнівецької громади долучаться ще три села!

Опубліковано в Соціум 11.04.2019
Завдяки злагодженій командній роботі, за два роки Вишнівецька об’єднана територіальна громада показала свою спроможність і на сьогодні є самодостатньою та однією з кращих на Тернопільщині.

Не дивно, що навколишні села активно почали приєднуватись до неї.

– Ми фінансуємо не тільки центр громади, а й усі населені пункти незалежно від того, скільки там населення. Скажімо, пропорційно виділяємо кошти на Бутинську, Старовишнівецьку, Бодаківську та Вишнівецьку школи. Підхід у нас демократичний, у виконком входять багато людей з інших населених пунктів, те ж саме можу сказати і про депутатів селищної ради, які представляють усі села громади. Вони доносять інформацію про першочергові проблеми, а керівництво намагається в силу своїх можливостей їх вирішувати. Люди це бачать, тому навіть мешканці інших сіл просяться до нашої громади, – розповів голова Вишнівецької громади Володимир Кравець.

Уже цьогоріч у трьох селах, які входять до однієї сільської ради, відбулося громадське обговорення, де одноголосно – 874 «за» – висловились за зміну підпорядкування і перехід до складу Вишнівецької ОТГ.

– У трьох селах – Великі і Малі Вікнини та Котюжини Збаразького району, які за перспективним планом були включені до Борсуківської громади Лановецького району, народ натиснув на депутатів та сільського голову і ті все-таки прийняли рішення про перехід до Вишнівецької громади. Люди розуміють, що зміни у нашій громаді є вагомі, вони продовжуватимуться, окрім того, по зручності для цих населених пунктів я іншого не бачу, як бути в складі нашої громади. І не через те, що її очолює Кравець, сьогодні він голова, завтра хтось інший, громади же створені не для їхніх голів, а для людей, щоб їм зручніше було отримувати послуги, щоб їхні діти мали де навчатися, працювати, загалом розвиватися, а не їздити за кордон! – відзначив пан Кравець.

На сьогодні жителям Великовікнинської сільської ради набагато зручніше, комфортніше і вигідніше бути частиною Вишнівецької ОТГ, адже обслуговують селян із Котюжин, Великих і Малих Вікнин медики Вишнівецької районної лікарні і тамтешнього центру первинної медико-санітарної допомоги, а також рятувальники  із Вишнівецької пожежної частини. Окрім того, чимало місцевих дітей відвідують навчальні заклади саме у Вишнівці.

Джерело: Тижневик "Номер один"

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.