У Тернополі презентували унікальну в Україні освітню програму

Опубліковано в Соціум 22.02.2019
Сьогодні, 21 лютого, відбулася презентація унікальної Всеукраїнської освітньої програми «Школа молодіжних лідерів громад».

Захід відбувся за участі організаторів програми – заступника Вишнівецького селищного голови, учасника проекту «Публічне адміністрування у сфері молодіжної політики» Сергія Волохатого та керівника ГО «Освітньо-аналітичного центру розвитку громад» Максима Черкашина.

За словами спікерів, «Школа молодіжних лідерів громад» є продовженням успішної і апробованої програми «Публічне адміністрування у сфері молодіжної політики». Вона покликана підготувати фахівців, які будуть володіти знаннями і навиками ефективної роботи з молоддю.

– Цей проект – єдиний в Україні, адже досі у багатьох громадах питаннями молоді займаються відділи культури, спорту та дозвілля. На жаль, у владних структурах немає спеціально закріпленого працівника, який би мав спільні переконання із молодими людьми, схожі ідеї, бачення та думки. Проте й цього замалу, тому що має бути комплексна та систематична співпраця з молоддю, а не хаотичний набір проектів і тренінгів, які не дають бажаного результату ні для влади, ні для молоді. Вишнівецькій громаді участь у попередній програмі допомогла визначити основні напрями ефективної співпраці з молоддю. Зокрема, ми сформували стратегію розвитку нашої громади, проте на сьогодні цей проект не затвердили. Адже керівництво ОТГ разом із активною молоддю продовжує напрацьовувати його положення для того, аби документ став справжнім надбанням, а не черговим досягненням, про яке одразу забудуть. Затвердження Стратегії планують у 2019 році. Зважаючи на успіхи платформи 2018 року, ми організовуємо наступну програму «Школа молодіжних лідерів громад». Вона є  Всеукраїнською, адже минулорічний захід об’єднав охочих лише із західного регіону України, 8 областей, а «Школа молодіжних лідерів громад» розрахована на населення всієї України, – зазначив Сергій Волохатий.

Також заступник селищного голови Вишнівецької ОТГ розповів про процес взаємодії тренерів та слухачів під час навчання за новою програмою.

 – Навчання слухачів за освітньою програмою «Школа молодіжних лідерів громад» відбуватиметься на безоплатній основі. Окрім цього, ми компенсуватимемо витрати на дорогу, адже навчання проходитиме у Тернополі. Цього року ми очікуємо, що до заходу долучаться тренери та викладачі зі всієї України, яких ми обиратимемо на конкурсній основі. Для слухачів буде представлено 17 тем, які вони зможуть опанувати за період навчання – вісім місяців. Після успішного складання іспитів кожен учасник отримає відповідний сертифікат, – підкреслив Сергій Волохатий.

Основними вимоги до слухачів програми є: вік до 35 років; бути представником органу місцевого самоврядування або громадської організації; бачити основні три проблеми з молоддю у своїй місцевості та запропонувати шляхи їх подолання.

Зазначимо, що проект реалізовує громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку грома» спільно з Міністерством молоді та спорту України за підтримки «U-LEAD з Європою». Його загальний бюджет – 15 тисяч євро.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.