У ТНЕУ продовжують реалізовувати соціальні програми підтримки учасників АТО/ООС

Опубліковано в Соціум 26.12.2018
Днями у Тернопільському національному економічному університеті відбулися урочистості з нагоди випуску слухачів Навчально-наукового центру з вивчення іноземних мов і відділу післядипломної освіти та підвищення кваліфікації Навчально-наукового інституту інноваційних освітніх технологій – учасників АТО (ООС) на Сході України.

Від 11 червня до 13 грудня 2018 року на базі згаданих структурних підрозділів ННІІОТ тривали інтенсивні курси з вивчення англійської мови, комп’ютерних інформаційних технологій (англійською мовою) та методики складання бізнес-планів для започаткування власної підприємницької справи. Відповідний навчальний процес був організований для 46 осіб – мешканців міста Тернополя та Тернопільського району, які брали участь у бойових діях у зоні проведення АТО/ООС.

Окрім цього, у 2017 році 13 учасників АТО/ООС удосконалювали свої знання з англійської мови у Центрі з вивчення іноземних мов. Підготовка слухачів здійснювалася за комунікативною програмою поглибленого вивчення англійської мови з використанням сучасних мультимедійних засобів та інтерактивних методів навчання.

Урочиста подія стала можливою завдяки реалізації державних соціальних програм підтримки учасників АТО (ООС) та за сприяння Управління соцполітики Тернопільської міської ради, Управління соцзахисту населення Тернопільської районної державної адміністрації. Також завдяки співпраці між ветеранськими організаціями і ТНЕУ.

ТНЕУ не лише має величезний досвід професійної та соціальної адаптації колишніх і діючих військових (проект «Україна-Норвегія», Бізнес-школа для ветеранів АТО), а й активно співфінансує подібні довгострокові освітні програми.

Урочистості розпочалися з вітального слова директора Навчально-наукового інституту інноваційних освітніх технологій Василя Брича.

– Тернопільський національний економічний університет завжди сприятиме втіленню соціальних проектів професійної перепідготовки учасників бойових дій. Наш університет радо підтримує будь-яке Ваше прагнення підвищити свій рівень знань з іноземної мови, а також бажання удосконалити свої навички та вміння у галузі інформаційних технологій, бізнес-планування. Висловлюємо Вам слова вдячності за те, що захищали і надалі продовжуєте захищати Українську землю та цілісність нашої держави, – наголосив Василь Брич.

Усіх гостей урочистого заходу також привітала директор Навчально-наукового центру з вивчення іноземних мов ННІІОТ Ольга Лужецька.

 – Ми завжди готові надавати підтримку людям, які захищають мир та спокій нашої держави. Тому і надалі плануємо сприяти професійній перепідготовці учасників Антитерористичної операції, – зазначила Ольга Лужецька.

За сприяння професійній перепідготовці учасників Антитерористичної операції/Операції об’єднаних сил, активну життєву позицію у справі їх соціальної адаптації ректор ТНЕУ Андрій Крисоватий виголосив подяку керівникам громадських організацій учасників та ветеранів АТО, ветеранів-учасників миротворчих операцій та представникам державних владних структур і працівникам університету.

Свідоцтва про підвищення кваліфікації та сертифікати про рівень володіння англійською мовою згідно з Європейськими рекомендаціями з мовної освіти вручено 59 випускникам-учасникам АТО/ООС.

На завершення заходу присутніх привітали також представники творчого колективу відділу гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.