У книгозбірні ТНЕУ стартував новий філософський проект

Опубліковано в Соціум 24.12.2018
У  читальному залі Бібліотеки ім. Л. Каніщенка Тернопільського національного економічного університету стартував новий проект – Філософія літературних читань «СловоСвіт».

 Його координатором стала головний редактор газети ТНЕУ «Університецька думка» Марія Баліцька.

Перше засідання проекту під назвою «Світ його ловив…» , присвячене життю та творчості Григорія Сковороди, відбулося 18 грудня.

У рамках події редактор, письменниця та журналістка Марія Баліцька декламувала також власні поезії і коротку прозу.

– Її філософські міркування спонукають людину ходити у Світлі і жити в гармонії з Природою – Богом Живим, – зазначив директор бібліотеки Казимир Возьний.

 Також учасники заходу отримали від Марії Баліцької цінні подарунки – книги. Зокрема, відома тернопільська письменниця потішила своїм творчим доробком – філософською книжкою «Посивіле Серце» бібліотекарку Тетяну Мудрак. Адже та озвучила свою версію відповіді на запитання «Чому Світ ловив Григорія Сковороду, але не впіймав?».

Окрім цього, присутні читали уривки з творів видатного українського мислителя, щоб глибше відчути енергію сковородинівського Слова.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.