У ТНЕУ обговорили питання фіскальної політики в умовах євроінтеграції

Опубліковано в Соціум 01.12.2018
У Тернопільському національному економічному університеті 29 листопада відбулася XIII Всеукраїнська науково-практична студентська конференція «Фіскальна політика України в умовах євроінтеграційних процесів».

У рамках заходу студенти та викладачі кафедри податків та фіскальної політики факультету фінансів мали змогу у практичній площині поспілкуватися із науковцями. Зокрема, до ЗВО завітали колишні випускники кафедр – директор ТОВ «Центр Трубопровідних Систем» Іван Вакуліч та заступник директора митно-брокерської фірми ФОП «Макода С.П.» Іван Масний.

Метою їхнього обговорення стали питання фінансові основи формування самодостатніх об’єднаних територіальних громад, податкового навантаження та митного контролю в країні.

До зустрічі долучився і доктор економічних наук, ректор університету Андрій Крисоватий.

– В умовах євроінтеграційної політики України варто пам’ятати про ментальність. Вона, направду, є важливим чинником, а особливо під час прийняття законів. Нам важко зрозуміти ментальність європейця так само, як і їм важко зрозуміти нас, українців. Переконався в цьому на власному досвіді. Сьогодні ми говоримо про процес європейської моделі побудови фіскальної системи в Україні. Дорогі студенти, ви як майбутні спеціалісти у цій галузі, повинні пам’ятати, що не потрібно копіювати досвід інших країн, потрібно вибудовувати основи трансформації фіскальної політики, виходячи із нашої ментальності. Я закликаю вас в майбутньому визначити пріоритети розвитку нашої держави й усвідомити, яким чином суспільство прийматиме зміни, – звернувся до студентів Андрій Крисоватий.

Окрім цього, ректор ТНЕУ зазначив, що не зовсім правильно підсумовувати різні податки, бо вони підпорядковуються різним базам оподаткування. Один залежить від того, наскільки рентабельність підприємства є високою, інший податок –  від того, скільки це підприємство продало продукції. Саме тому, на думку Андрія Крисоватого, при оподаткуванні потрібно враховувати особливості діяльності підприємства, види продукції та витрати.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.