22 гривні на шляху до закону: Вишнівецька ОТГ легалізовує малий бізнес

Опубліковано в Економіка 04.07.2018
У Вишнівецькій ОТГ впроваджують новий проект, який покликаний повністю легалізувати торгівлю на території громади.

Стихійний ринок – один із незаконних та найнебезпечніших ринків, адже часто через своє розташування він перешкоджає руху, тим самим провокуючи дорожньо-транспортні пригоди. Також торгівці цього ринку мало того, що не мають дозволу на реалізацію своєї продукції, вони ще й продають несертифіковані товари та залишають після себе гори сміття.

Враховуючи жахаючі обставини функціонування таких торговищ, Вишнівецька селищна рада ще з березня взялася за пошуки варіантів легалізації торгових точок. Відтак, у червні на громадські обговорення був винесено проектне рішення "Про порядок організації виїзної торгівлі на території Вишнівецької селищної ради об’єднаної територіальної громади", який має на меті впровадження безпечної та прибуткової торгівлі. Якщо раніше підприємцям доводилося скитатися вулицями міста та відстоювати свій малий бізнес перед поліцією, то тепер всього лише за символічну оплату їм пропонують постійну точку для торгівлі у спеціально відведеному місці згідно закону.

– Насамперед проектне рішення "Про порядок організації виїзної торгівлі на території Вишнівецької селищної ради об’єднаної територіальної громади" вводиться для того, щоб сприяти підприємницькій діяльності, а не навпаки. Розмір плати за користування місцем встановлення об’єктів виїзної торгівлі  становить 0,3 % від розміру мінімальної заробітної плати за 1 м²  в день; для здійснення святкової торгівлі – 2 % від розміру мінімальної заробітної плати за 1 м². Тобто, якщо підприємцю потрібно 2 м² , то він заплатить за свою торгову точку 22 грн за день. Виручені кошти за оренду торгового місця будуть спрямовані  на потреби місцевого комунального підприємства (на оплату праці прибиральників), – пояснює заступник Вишнівецького селищного голови з питань проектного менеджменту інвестиційної діяльності та розвитку Сергій Волохатий.

Нагадуємо, що ознайомитися  із положеннями проекту можна за посиланням: http://vyshnivetska-gromada.gov.ua/gromadski-obgovorennya/. Також всі охочі можуть запропонувати своє бачення щодо перспективної дії проектного рішення "Про порядок організації виїзної торгівлі на території Вишнівецької селищної ради об’єднаної територіальної громади", адже наразі ще тривають громадські слухання.

Наступна публікація:

Прокоментувати:

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.