На форумі виробників та переробників свинини Андрій Богданець запропонував своє бачення розвитку галузі

Опубліковано в Економіка 21.09.2023
Народний депутат Андрій Богданець взяв участь у галузевому бізнес-форумі виробників та переробників свинини «Зерно. Свині. М’ясо».
 
Понад 200 учасників заходу, які представляють провідні українські агрокомпанії, поділилися своїм баченням розвитку галузі, її перспективами та проблемами, що потребують якнайшвидшого розв’язання.
 
Політик дискутував про можливості, які відкриються перед аграрним сектором після ухвалення законопроекту №7072.
 
– З самого початку своєї депутатської діяльності відстоюю позицію переходу від сировинної до інноваційної моделі розвитку аграрного сектору економіки України, що включає «зелені» технології», органічне виробництво та глибоку переробку вирощеної продукції, тобто формування ланцюжка високої доданої вартості. Саме така ідеологія була закладена в розроблений моєю командою (спільно з фахівцями-практиками) проект Закону №7072 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державної підтримки розвитку виробництва та переробки продукції тваринництва»,  зазначив Андрій Богданець.
 
Мета законопроекту – створити м’ясо- та молокопереробним підприємствам, які легально працюють в галузі, додаткові фінансові можливості для запровадження глибокої переробки  сільськогосподарської продукції,  відходів агропромислового виробництва та їх утилізації, будівництва відповідних виробничих потужностей та ін.
 
– Певен, що спільними зусиллями влади та бізнесу, більшість проблемних питань вдасться вирішити, а свинарство, як важлива галузь для забезпечення продовольчої безпеки держави, отримає нові можливості для успішного розвитку,  наголосив Богданець.  
 

Прокоментувати:

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.