Розгляд письмових звернень громадян – під контролем

Опубліковано в Економіка 21.08.2019
Упродовж січня-липня 2019 року до Головного управління ДФС у Тернопільській області надійшло 75 письмових звернень від 92 громадян, що на 4 звернення більше, ніж у минулому році.

Більшість заяв фіскальне відомство отримало поштою, а це 72 звернення. Ще 3 повідомлення були надіслані засобами електронного зв’язку.

Письмово до органів ДФС області звернулися 83 громадяни, соціальний стан яких не визначено, а також чотири пенсіонери, три підприємці, два безробітних.

У своїх зверненнях заявники найчастіше цікавилися контрольно-перевірочною роботою – 41 заява (54,7%), інформували про ухилення від сплати податків – 9 заяв (12%), повідомляли про відмову в отриманні реєстраційних номерів облікових карток платників податків – 5 заяв (6,7%).

Чотири особи звернулися, щоб отримати консультацію з питань податкового законодавства, по дві заяви надійшло щодо адміністрування єдиного соціального внеску, акцизного податку, реєстрації та обліку платників, ліцензування певних видів господарської діяльності, справляння податку на доходи фізичних осіб. Заявники порушували також питання митного оформлення (ввезення, вивезення) товарів та транспортних засобів, подання податкової звітності, виникнення та сплати податкового боргу, єдиного податку тощо.

Із отриманих 75 письмових звернень розглянуто у встановлений законом термін 66 заяв. Ще 9 звернень перебувають на виконанні, оскільки термін їх розгляду не настав.

Сектор комунікацій Головного управління ДФС у Тернопільській області

Прокоментувати:

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.