Платники Тернопілля підтримали армію, сплативши понад 24,8 млн грн «патріотичного» збору

Опубліковано в Економіка 13.07.2019
Впродовж шести місяців 2019 року платники податків Тернопільської області на підвищення обороноздатності країни перерахували до державного бюджету 134 млн 25 тис. грн військового збору.

Порівняно з аналогічним минулорічним періодом надходження цього платежу зросли майже на 24,8 млн гривень, повідомили у секторі комунікацій Головного управління ДФС у Тернопільській області.

Лише у червні цього року мешканці області сплатили 27 млн 649,3 тис. грн «патріотичного» платежу. Відтак надходження на зміцнення обороноздатності армії зросли на 4 млн грн порівняно з січнем-червнем 2018 року.

Вважаємо за доречне наголосити, що військовий збір справляється із доходів, які відповідно до податкового законодавства оподатковуються податком на доходи фізичних осіб. Зокрема, до них належать заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, винагороди, орендна плата, виплата дивідендів, купівля-продаж рухомого і нерухомого майна тощо.

Платниками військового збору є фізичні особи - резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. Нарахований дохід оподатковується за ставкою податку 1,5 відсотка. Сума збору зараховується до державного бюджету.

Прокоментувати:

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.