Серед торговельних партнерів компаній на Тернопіллі – Китай, США та Великобританія

Опубліковано в Економіка 02.07.2019
З початку року на теренах Тернопілля зовнішньоекономічні операції проводилися із торговельними партнерами 69 країн світу.

Про це повідомили у Тернопільській митниці ДФС у Тернопільській області. Перші позиції серед держав-партнерів займають Польща – 48,5 відс. від усього товарообігу, Німеччина – 8,2 відс., Китай – 4,5 відс., США - 3,8 відс., Великобританія - 3,7 відсотка.

У географічному розрізі найбільше товарів, імпортованих в область, надійшло саме з цих країн, зокрема Польщі – 40,1 відс. від усього імпорту, Німеччини - 16,4 відс., трохи менше з Китаю, США та Великобританії відповідно 4,5 відс., 3,8 відс. та 3,7 відсотка. Серед продукції, яку найчастіше ввозили, електроустаткування (проводи та арматура ізольовані, радіотехнічні пристрої тощо), транспортні засоби, механічне обладнання, що складають 33,3 відс., 20,2 відс., 9,8 відс. від загальної частки імпорту товарів.

Стосовно експортованих предметів торгівлі, то 49,6 відс. від усього експорту складають товари, вивезені до Польщі. Здійснювався експорт також до Білорусі - 7 відс., США – 5,5 відс., трохи менше до Туреччини та Канади – по 3,9 відсотка.

Найчастіше експортували такі товари: електроустаткування (кабельні модулі електромереж автомобілів як продукти переробки на митній території тощо) – 39,2 відс. від загальної частки експортованих товарів, продукти переробки овочів, плодів (сік яблучний) – 5,5 відс., м'ясо яловичини – 8,7 відсотка.

Прокоментувати:

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.