Версія для друку

Тернопільський завод з виробництва сучасного обладнання потерпає через контрабанду на українських митницях

Опубліковано в Економіка 23.02.2019
Не добивати, а підтримувати вітчизняного виробника. Адже саме він дає робочі місця українцям. Так має бути у цивілізованій країні, де діють прозорі правила гри і є конкуренція інтелектів, а не хабарів.

Про це під час зустрічі із колективом тернопільського заводу «Інтеграл» сказав кандидат у президенти України Олександр Шевченко. Підприємство спеціалізується на розробках, конструюванні та виготовленні пристроїв електроживлення. Така продукція необхідна для роботи будь-якої станції мобільного чи стаціонарного зв’язку, цифрового телебачення, встановлення пожежної сигналізації тощо.

«Для нас сьогодні найголовніше – мати замовлення. Тоді працює підприємство і люди отримують зарплатню», - кажуть працівники заводу.

«Я знаю, чому у вас немає замовлень. Бо подібна продукція йде контрабандою з Китаю. Щоб цього не було, треба перекрити усі злочинні схеми на митниці. Однак, тут мають ефективно працювати правоохоронні органи. Звідси висновок: щоб ваш завод запрацював нормально, у владі повинні бути чесні та відповідальні люди», - сказав Олександр Шевченко.
Він також додав, що як дипломований радіоінженер добре усвідомлює, яких моральних та інтелектуальних затрат потребує робота працівників цього заводу.

«На жаль, українські кваліфіковані кадри у пошуках гідного життя мільйонами втікають за кордон. І за працездатність наших людей цінують у всьому світі. Я би хотів, щоб ви працювали у своїй країні, мали високі зарплати. Я вас прошу не зневірюватись. Бо саме від кожного з вас залежить, чи матиме ця країна майбутнє. Тому йдіть на вибори і обирайте тих, хто дійсно достойний», - додав Олександр Шевченко.

Загалом у рамках передвиборного туру Тернопільщиною Олександр Шевченко побував у Копичинецькій районній лікарні, на Чортківській пекарні та на заводі «Інтеграл».

«У мешканців Тернопільщини такі ж проблеми, як і у всій Україні. Немає доброї інфраструктури, дороги повністю знищені. Чиновники натомість живуть для власного задоволення. Саме ті, які 27 років грабували українців, довели народ до зубожіння. Люди зневірені у власному майбутньому, масово виїжджають за кордон. Я втомився дивитись на все це. Хочу, аби українці були успішними, щасливими, мали високі зарплати, могли собі дозволити відпочинок. Якщо всі ми об’єднаємося та оберемо президентом не популіста, а ефективного менеджера, то так і буде. Я в це щиро вірю», - підсумував Олександр Шевченко.