Кращі працівники туристичної галузі Тернопільщини отримали нагороди (фото)

Опубліковано в Життя краю 26.09.2018

Напередодні Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні в Тернопільській обласній державній адміністрації сьогодні, 26 вересня, відбулось урочисте нагородження кращих працівників туристичної галузі краю.

Із професійним святом їх привітали очільник Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук та заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Юрій Юрик. Окрім цього, під час заходу оголосили результати проведення обласного конкурсу «7 чудес Тернопілля» та вручили переможцям відзнаки.

– Сьогодні варто вітати не лише працівників туристичної галузі, але й усіх, хто подорожує. День туризму – свято для всієї громади. Недарма туристичній галузі зараз приділяють багато уваги, адже вона в окремих країнах світу є бюджетоутворюючою. Ми чітко розуміємо, що сфера туризму має бути пріоритетом для Тернопільщини, враховуючи те, що наш край багатий своїми пам’ятками природи та архітектури. Сьогодні ми маємо можливість розвивати цей напрямок та наповнювати бюджет. Завдання як влади, так і громадян – популяризувати туризм на Тернопілллі, – наголосив Віктор Овчарук.

Заступник голови ТОДА Юрій Юрик зауважив, що туристична галузь в Україні сьогодні є доволі пріоритетною, але у минулі роки вона тривалий час не розвивалась.

– Як часто ми себе б не переконували, що туризм є найбільш пріоритетною галуззю для нашої області, то варто згадати, що понад 20 років в Україні не відновлювались дороги, якими їздять тисячі людей. Саме тому, туризм в наші країні поки не став таким популярним, як за кордоном. У нас є все – пам’ятки природи, архітектури, люди, які багато років займаються промоцією туристичних напрямків. Дуже важливо, що зараз політика Президента України та уряду підтримала базові речі, завдяки яким розвивається туристичний потенціал України. Туризм – багатогранне адміністративне, економічне та культурне явище, яке має поєднювати історію, культуру, інфраструктуру, а також бізнес, – пояснив Юрій Юрик.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.