Версія для друку

Для жителів Тернопільщини похід в армію – це також можливість працевлаштуватися

Опубліковано в Життя краю 19.09.2018

Про це у Тернополі під час прес-конференції розповів голова Тернопільської міської призовної комісії - секретар Тернопільської міської ради Віктор Шумада.

Однією з головних переваг, яку призовнику надає служба у Збройних силах України, є можливість отримання нової професії, кваліфікації. Можна підрахувати чимало прикладів, коли призовники після відбуття строкової служби, залишаються працювати за певним напрямком у прикордонних військах, на залізничній дорозі та інших територіях. Таким чином хлопці безкоштовно здобувають новий фах, який також приносить їм прибуток. Нагадаю також, що при призові людині виплачується матеріальна допомога у розмірі 3,5 тис. гривень. Протягом проходження військової служби за призовником зберігається місце навчання, житло, а увесь період проходження служби зараховується до трудового стажу. Окрім цього призовники мають право на 10-денну відпустку, а при звільненні хлопцям виплачується допомога в розмірі до 2 тис. гривень, — наголосив Віктор Шумада.

Пан Віктор додав, що на сьогодні держава забезпечує призовника усім необхідним – це доброякісна їжа, проживання, харчування, медична допомога.