Тернополянам: улюблене заняття може вилікувати цілий «букет» хвороб

Опубліковано в Життя краю 03.09.2018

Чи знають тернополяни, що рукоділля – це не просто процес створення нової унікальної речі, а й те, що приносить нам радість від реалізації власного творчого потенціалу та діє певним чином на організм.

Виявляється, при деяких захворюваннях це заняття допомагає не гірше терапевта. Працюючи руками, ми заспокоюємось, врівноважуємось та переживаємо виключно позитивні емоції. Різні види рукоділля мають специфічний вплив на стан людини та здатні зняти стрес, покращити дрібну моторику рук та відновити біоритми організму.

Про чудовий психотерапевтичний ефект від заняття улюбленим вишиванням, в’язанням чи бісероплетінням розповідає і тернопільська практикуюча психологиня Галина Несмашна.

Заняття рукоділлям, звичайно, не всім людям підходить, адже до цього заняття потрібно мати зацікавлення, схильність. Люди, яким подобається це заняття, отримуватимуть від роботи подвійне задоволення – естетичну насолоду та користь для фізичного та психічного здоров’я. Коли ми займаємося тим чи іншим видом рукоділля, ми впливаємо на нервові закінчення рук і це, звичайно, не може не позначатися на нас. Монотонні рухи, кольорова гама поступово знімають нервове напруження. Звичайно, якщо у вас ніяк не виходить справа, ви дратуєтеся через невдачі, то користі від роботи ви, звичайно, не отримаєте. Тож якщо робота з голкою, ниткою чи гачком дратує, не викликає зацікавлення, у вас нічого не виходить, краще варто поберегти свої нерви і не братися за це, — наголосила пані Галина.

Психологиня радить тернополянам, яким подобається рукоділля, не полінуватися витратити на цю роботу хоча б мінімум часу, адже натомість ви отримаєте багато користі.

Тернополянам варто знати,  як саме проявляється цілюща сила різних видів рукоділля:

  • Вишивання вручну лікує головні болі, шум у вухах, розумову відсталість, запальні захворювання статевої системи, професійні захворювання рук та ніг, хвороби сечовивідної, кровоносної та лімфатичної систем. Також вважається, що вишивання захищає від зовнішнього негативу та знімає вроки.
  • Вишивання на машинці лікує захворювання органів слуху, травми черепа та наслідки струсу мозку, а також допомагає покращити інтуїцію.
  • Різьба та розпис по дереву лікує близорукість, гастрит, порушення вестибулярного апарату, допомагає боротися з алергічними дерматитами, травмами, гематомами.
  • Шиття найбільше впливає на очі, руки і мозок. Лікує хвороби серця, нормалізує тиск, полегшує головні болі, знімає шок та безсоння, покращує склад крові.
  • Макраме лікує хвороби нирок та серця, знімає нервове напруження, шлункові болі, спазми м’язів, а також допомагає боротися з сонливістю та гормональними порушеннями. Є й протипоказання: макраме не рекомендовано для людей з чутливою шкірою та поганим згортанням крові.
  • Бісероплетіння лікує безсоння, головні та зубні болі, порушення обміну речовин, захворювання дихальних шляхів.
  • В’язання на спицях лікує серцево-судинні хвороби, розлади травлення, головні та зубні болі, хвороби нервової системи, а також допомагає пережити потрясіння та вийти з депресії.
  • В’язання гачком лікує кардіологічні захворювання, склероз, хвороби нирок та печінки, підвищену втомлюваність, остеохондрози. Допомагає позбавитись болю від старих травм.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.