Тернополяни, інколи ліки варто замінити на домашніх улюбленців

Опубліковано в Життя краю 02.09.2018

Чимало тернополян помічало, що контакт із тваринами є дуже корисним для покращання самопочуття людини, зняття стресу, наповнення душі радісними емоціями. Крім того, спілкування тварин із людьми сприяє найшвидшому видужанню їх від різних захворювань.

Науковці переконують, що домашні улюбленці не лише позитивно впливають на психологічний розвиток людей, але й здатні захистити від небезпечних захворювань, наприклад астми чи раку. Багато тернополян також зауважать, що кішка, яка лягає біля голови господаря, знімає біль, дітки при спілкуванні з собаками перестають заїкатися, а коні взагалі здатні лікувати неврози та психічні розлади.

За словами тернопільської практикуючої психологині Галини Несмашної, не всі тварини можуть мати благотворний ефект на людину, тому до вибору домашнього улюбленця потрібно підходити індивідуально.

У багатьох з нас живуть домашні улюбленці, які мають величезний вплив на наше життя. (або по-іншому енімалтерапія) – Зокрема, метод лікування тваринами називається анімалотерапія. Його часто застосовується в комплексі з іншими видами лікування. Доведено, що заняття з тваринами допомагають дітям і навіть дорослим справлятися як з фізіологічними, так і з психологічними недугами. Наприклад іпотерапія – метод лікування і реабілітації за допомогою коня є важливим напрямком анімалотерапії в Україні, користь від якої неабияка. Не менша продуктивність є і від каністерапії – лікування за участю собак, коли чотирилапий спонукає пацієнта до певних дій і покращує його психологічне здоров’я, — розповіла пані Галина.

Жінка підмітила, що лікувати можуть багато тварин, до того ж анімалотерапія вважається досить безпечним методом лікування. У неї практично немає побічних ефектів.

Тернополянам на замітку: що і як лікують домашні тварини

Кішки допомагають людям позбуватися від неврозів, розладів психіки та депресії. Крім того, ці тварини сприяють запобіганню ризику розвитку серцево-судинних недуг і патології респіраторної системи.

Собаки підтримують вагу своїх господарів, а значить, чоловіки і жінки активно проводять час і дотримуються правильного способу життя.

Коні є відмінними помічниками в реабілітації травмованих або поранених людей.

Дельфіни надають лікувальний ефект з допомогою ультразвукових хвиль. Дельфінотерапія показує неймовірні результати в лікуванні психологічних розладів, психотравм та депресивних станів.

Лікування п'явками застосовується при таких захворюваннях як венозні застої, варикозна хвороба, травматичні рани і виникаючих на їх місці трофічні виразки, широко використовуються п'явки у період приживлення пересаджених тканин організму.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.