З Тернополя до Буковелю на відпочинок відправилось 60 діток бійців АТО

Опубліковано в Життя краю 25.08.2018

У День 27-ої річниці Незалежності України з Тернополя на безкоштовний відпочинок у табір «Артек-Буковель» вирушило 60 дітей бійців АТО: 20 – з інших куточків країни, 40 – з усієї Тернопільської області. Їх безкоштовно прийме засновник гірськолижного курорту «Буковель» Олександр Шевченко.

Як поділився один із організаторів акції, волонтер ГО «Схід та Захід єдині» Василь Конько дітки вже прибули. Впродовж 8-ми днів вони оздоровлюватимуться у таборі, де на них чекає насичена відпочинкова програма:

- Міська рада оплатила страхування, транспорт - загалом все необхідне для відправки дітей. Їх 60: 20 дітей - з Лисичанська, Рівного, Хмельницького, Вінниці; решта – це діти зі всієї Тернопільської області. Їхні батьки загинули, дехто пройшов Донецький аеропорт, Дебальцево, Савур-Могилу - всі гарячі точки 2014-2015 року. На разі діти вже приїхали, живуть в комфортному готелі з чотирьохразовим харчуванням. Діток поділили за віковими категоріями на підгрупи. У кожній з них є 2 інструктори і 1 аніматор, які активно займаються з дітьми. Тобто з 8 ранку і аж до 22-23 години у них розписаний графік. Це і катання на квадро циклах, і підйоми на гору, й відпочинок на озері Молодості і т.д. Діти надзвичайно щасливі та раді такому відпочинку, - поділився Василь Конько.

Волонтер також наголосив, що подібну акцію разом із Олександром Шевченком їхня громадська організації проводить не вперше. Окрім того, самостійно волонтери домовляються та працюють над іншими проектами щодо відпочинку дітей бійців АТО.

- Це остання така літня акція. Однак ми зараз працюємо над іншими подібними ініціативами. Вже у вересні 150 дітей відвідає Затоку в Одеські області. В жовтні інша група поїде у Львівську область, а в листопаді приблизно 20-30 діток зможуть побувати в Дубаї. Поки ми ще ведемо перемовини із шейхом. Проте, там вже побачили чим ми займаємось і готові допомогти, - розповів про майбутні наміри Василь Конько.

Фото: ТМР.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.