Тернополянин Володимир Войтович виборов медаль на запеклому турнірі

Опубліковано в Життя краю 17.08.2018

Новою перемогою увінчався для тернопільських борців VI Всеукраїнський турнір з греко-римської боротьби серед юніорів пам’яті Є.Ворка, який проходив у місцевому спорткомплексі «ФОК» ТНЕУ 14-15 серпня. На чемпіонаті призове місце посів вихованець ДЮСШ з греко-римської боротьби Володимир Войтович.

Понад сотні найсильніших борців з усіх областей України протягом двох днів змагалися на килимі за призові місця. У турнірі брали участь спортсмени 1998 - 2000 р.н. у вагових категоріях: 55, 60, 63, 67, 72, 77, 82, 87, 97 та 130 кг, а спортсмени 2001 р.н. допускалися до участі у змаганнях за наявності письмової згоди батьків.

Показав високий рівень майстерності та безстрашність перед суперниками тернопільський борець Володимир Войтович, який у підсумку посів третє призове місце. Юнак вже більше семи років займається у школі греко-римської боротьби та минулими роками не втомлювався привозити медалі зі змагань.

Як зазначив один із тренерів хлопця Володимир Лучанко, попри те, що борцеві під час сутичок потрібно вміти підібрати правильну тактику, показувати силу й майстерність, спортсмену варто й хоробро триматися перед суперником.

Саме безстрашність допомагає борцю впевнено стояти на килимі, не боятися того, що доведеться боротися із сильнішим за тебе суперником. Учасник повинен показати, що силою духу він хоробріший. А бажання перемогти, яке завжди буде поруч із мужністю, також зробить свою річ. Борець зуміє викластися на повну задля того, аби саме цей турнір став для нього тріумфальним, — поділився тренер.

Пан Володимир додав, що хлопцям, які тренуються в нього, нелегко даються спортивні звершення. Якщо деяким спортсменам легше вкладати суперників на килим завдяки особливій спритності, вправності, сміливості, то іншим доводиться більше працювати, аби отримати перші успіхи на турнірах.

Варто зазначити, що греко-римська боротьба, (або класична боротьба )— європейський вид боротьби, мета якого — покласти супротивника на лопатки. В даному стилі боротьби суворо заборонено захоплення нижче пояса, підніжки або активне користування ногами для виконання якої-небудь дії. Цей вид спорту виник у Стародавній Греції та відігравав значну прикладну роль у фізичній підготовці воїнів.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.