Тернопільський тренер розповів про секрет оздоровлення без ліків

Опубліковано в Життя краю 13.08.2018

Проживання у великому місті, відповідальна робота, часті переживання, домашні клопоти і турботи не тільки позбавляють тернополян примітивних радостей життя, але й призводять до стресів, напруження, втоми і навіть серйозних негараздів зі здоров’ям. Для того, аби подолати ці проблеми, не варто сидіти вдома, адже їхнє вирішення – за дверима квартири чи будинку.

Тернополяни, які прагнуть оздоровити свій організм будь-якими способами, розуміють незмінну важливість інтенсивних піших прогулянок. Їхня користь настільки велика, що багато лікарів наголошують – годинна піша прогулянка набагато краща, ніж біг протягом 30-ти хвилин.

Як підмітив тернопільський тренер з бодібілдингу та фітнесу Любомир Шкодзінський, користь прогулянок полягає в можливості розслабитися, абсолютно під іншим кутом поглянути на певну проблему, пошуку нових рішень. Піша прогулянка є свого роду медитацією, відпочинком від проблем, що чекають людини безпосередньо вдома або на роботі.

Багатьох тернополян турбує безсоння, швидка стомлюваність, стреси, депресії. А причина виникнення цих проблем – наслідок малорухливого способу життя та недостатньої кількості фізичного навантаження. Аби подолати ці розлади організму, людям потрібно присвячувати всього по одній годині на день для тренування свого організму. Не має значення, чи це відвідування спортивного залу чи просто піші прогулянки на свіжому повітрі. Покращення самопочуття та оздоровлення прийде до вас за декілька днів: підвищення працездатності, сон стане більш глибоким та якісним. Позитивні зміни можна пояснити тим, що при фізичних вправах насамперед в організмі скорочується надлишок гормонів – адреналіну та норадреналіну, які сприяють виникненню стресового стану. Також підвищується кровообіг і мікроциркуляція усіх органів та тканин організму, — підмітив пан Любомир.

Тренер підмітив, що сьогодні, на жаль, небагато тернополян задумується, що в час прогресу та автоматизації покращення умов життя й додаткові заняття спортом є єдиним методом залишатися здоровим, бути у хорошому настрої, вести повноцінний спосіб життя.

Тернополянам переваги прогулянок пішки:

1. Ходьба – ефективна вправа. Навіть якщо ви втомилися після важкого робочого дня, півгодинна прогулянка допоможе залишатися у формі без особливих зусиль.

2. Прогулянка допоможе забути про проблеми і розслабитися. Ви відчуєте спокій вже через 30 хвилин.

3. Вечірні прогулянки допоможуть швидше заснути.

4. Пообідня прогулянка сприяє кращому травленню. Їжа засвоюється краще, а вночі не турбує важкість в шлунку.

5. Вечірня прогулянка також допоможе позбутися від болю в спині, яка після робочого дня в офісі. Вона допоможе розім'яти м'язи.

6. Ходьба знижує підвищений кров'яний тиск, а також зменшує ризик розвитку гіпертонії.

7. Активна прогулянка допоможе позбутися від зайвих кілограмів і підтримувати організм у тонусі.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.