Сміливці з усієї України на «драконах» виборювали першість на Тернопільському ставі (фото)

Опубліковано в Життя краю 12.08.2018

Представники казначейських служб зі всієї України спекотної суботньої днини зібралися на пляжі «Циганка», щоб позмагатися на човнах-драгонботах разом із трьома тернопільськими командами: міськради, ТНЕУ та Тернопільського казначейства. У підсумку турніру на великих каное першість дісталася команді ТНЕУ.

Протягом близько години дев’ять команд, які отримали назви шляхом жеребкування, на «драконах» підкорювали водні широти тернопільського озера. А назви для «повелителів драконів» організатори обрали патріотично-козацькі: «Гайдамаки», «Отамани», «Кошові», «Гетьмани», «Сотники», «Княжичі», «Козаки».

Усього було два запливи, після чого учасників чекало нагородження медалями та кубками. В підсумку перше місце посіла команда Тернопільського національного економічного університету, друге – Казначеї державного апарату державної казначейської служби України, а третє місце здобуло Головне управління казначейської служби у Тернопільській області.

По завершенню змагань також відбувся символічний заплив однієї з команд – господарів змагань, а опісля подарунки. Більше десяти дружніх шаржів на окремих учасників змагань підготував український графік, живописець Микола Дмітрух, які роздарував представникам команд.

Повболівати за своїх краян до «Циганки» завітали й товариші, родичі, колеги по роботі учасників з різних міст України. Від змагань чимало приємних вражень залишилося як у групи підтримки, так і в членів команд.

Техніка веслування драгонботом є доволі цікавою, відрізняється від класичного веслування та приносить немало користі для організму. Під час греблі чудово навантажується, напружується спина, а людина заряджається немалим адреналіном. Я займаюся різними видами спорту, тож можу порівняти користь окремих. Важливо, що коли ви керуєте драгонботом, то повинні веслувати в такт з іншими людьми, що дуже об’єднує учасників, розповів один із учасників команди державного апарату державної казначейської служби України пан Григорій.

Неабиякі враження від участі в турнірі залишилися і в Ірини Юревич, яка представляла команду казначеїв з Дніпра.

Оскільки нам доводиться чимало працювати, ми рідко вибираємося на подібні заходи. Сьогодні ми мали чудову нагоду зрозуміти, що окрім роботи в нас є і відпочинок, розваги, можливість поспілкуватися з колегами, помандрувати кудись і завести нові знайомства. На драгонботах ми змагалися вперше. Звичайно, були погано підготовані, проте це не завадило нам отримати чимало задоволення від участі, — підмітила пані Ірина.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.