Тернополянам: втома, напруга, стрес минуться, як тільки ви сядете на двоколісного коня

Опубліковано в Життя краю 11.08.2018

Після важкого та напруженого робочого дня, а також під час поганого настрою, стресів, депресій найкращим помічником для тернополян стане велосипед. Варто поїздити на двоколісному коні близько півгодини і ви відчуєте, як втома та негатив, який ви накопичили у собі за день, минуться самі собою.

Якщо в дитинстві для багатьох тернополян катання на велосипеді було чи не улюбленою забавкою, то в дорослому віці ми, на жаль, набагато менше часу приділяємо їзді на цьому виді транспорту. Дехто з містян майже не замислюється, наскільки велосипедні прогулянки бувають необхідними в період постійних стресів і хронічної втоми.

Саме тому тернополянам варто пам’ятати, що відпочинок удома після роботи на дивані, біля екрану комп’ютера чи телевізора не принесе вам і десятої частини користі, яку ви отримаєте від їзди на двоколісному коні улюбленими місцинами.

За словами тернопільського тренера з бодібілдингу та фітнесу Любомира Шкодзінського, завдяки збільшенню кількості велосипедистів не тільки зросте число здорових тернополян, але й покращиться благоустрій міста.

 — Немало містян нарікають на щільний робочий графік та нестачу часу для тренування. У теплий період часу цю проблему можна вирішити, замінивши пересування за допомогою авто чи маршрутки на велосипед. Це допоможе зекономити час, оскільки вулиці зараз переповнені автотранспортом. В процесі їзди на велосипеді підвищується інтенсивність серцевих скорочень, що служить ефективним способом тренування серцевого м’яза. Відповідно, регулярні навантаження на серцево-судинну, дихальну систему будуть стимулювати організм бути в постійному тонусі та формувати хороший імунітет, — поділився Любомир Шкодзінський.

Тренер підмітив, що їзда на велосипеді – не тільки фізичне навантаження, але і відволікання від проблем, можливість розслабитися на самоті. Іноді цінні думки і нестандартні рішення приходять саме під час неспішної прогулянки на велосипеді.

Тернополянам цікаві факти про велосипед:

В недалекому 2005 році в Англії провели опитування про найвеличніший винахід людства з 1800 року. І, як ви вже напевно зрозуміли, ним виявився наш улюблений засіб пересування, який обігнав за своєю величністю інтернет, двигун внутрішнього згорання і всі інші винаходи разом взяті.

З самого початку велосипеди мали велике переднє колесо з педальним приводом і маленьке заднє для підтримки. Їздити на них було досить складно, а падати – небезпечно.

В Китаї на один автомобіль припадає 250 велосипедів. Половина всіх поїздок здійснюється саме на них. В містах Данії, Німеччини і Голандії – 30%. Якщо в Пекіні вам потрібно подолати відстань до 6 км, то для цього найраціональніше буде використати саме двоколісний, бо це буде швидше, ніж така ж поїздка на метро, чи автобусі.

Об’єм легенів велогонщика значно більший в порівнянні з професійними спортсменами. Кровообіг дозволяє прокачувати по організму до 7 літрів кисню за хвилину, замість 4, як у звичайних людей.

Заможні англійці користуються велосипедами в 2,5 разів більше, ніж бідні. Бідніша частина населення чомусь частіше обирає саме громадський транспорт та приватні авто, як не дивно.

В німецькому Фрайбурзі є престижний житловий район, в якому заборонено користуватись автомобілем, але можна пересуватись за допомогою велосипеда, які тут користуються великою популярністю. На окраїні цього району є спеціальні гаражі, де люди залишають свої автівки і пересідають на двоколісний.

В Японії до дітей не використовують такі слова як «поганий» і «недобрий». Там на стоянках для велосипедів, які знаходяться біля школи, прикріплено таблички з зображеннями акуратно припаркованих велосипедів і напис: «Так паркують свої велосипеди хороші діти». А на іншій табличці зображено необережно припаркований транспорт з текстом: «Так хороші діти свої велосипеди не залишають».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.