На зупинках перед курцями тернополянам варто бути сміливішими

Опубліковано в Життя краю 10.08.2018

Більшість тернополян сумлінно дотримуються закону про заборону куріння, проте є люди, які не зважають на обмеження. В такому випадку збільшити кількість сумлінних курців можуть самі містяни, яким не варто боятися давати зауваження любителям сигарет.

Як розповів міжнародний експерт у сфері контролю над тютюном Костянтин Красовський, спільними зусиллями можна ще ефективніше боротися з порушниками закону, тим самим зменшувати число курців.

Чомусь не кожен знає всі місця, де не можна курити. Наприклад, дехто не забороняє людям курити поблизу громадських місць, адже не знає про цю обмеженість. От візьмемо медпрацівника, який вийшов курити біля лікарні. Він порушує закон, адже повинен із сигаретою відійти за територію закладу. Не можна курити і за порогом ресторану, хоч, можливо, ви вважаєте, що вже вийшли на вулицю. Категорично заборонено курити у під’їздах. Порушника досить сфотографувати, щоб ним потім займалася поліція, — повідомив Костянтин Красовський.

Чоловік зазначив, що людям, яким заважає курець, варто не боятися та підійти до нього і попросити відійти, навіть якщо любитель сигарет перебуває у дозволеному для куріння місці.

Інколи доводилося бачити, як люди захищаються від курців маленькими дітьми. Наприклад, на зупинці курить чоловік і ніхто із людей, які чекають на транспорт, не дає йому зауваження. Коли ж вони побачили, що прийшла мати з дитиною, ми одразу: «Не куріть, бо тут дитина». Так от, людям варто вміти захищати свої права самотужки, а не прикриватися дітьми. Звичайно ж, зауваження курцям варто давати ввічливо. Якщо людина поміркована і до того ж твереза, вона відійде у бік з сигаретою, — наголосив Костянтин Красовський.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко: Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів
Кияни, які взяли участь в благодійному забігу на Трухановому острові та аукціоні зі збору коштів…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.