Тернополянам розповіли, як можна позбавитися курців на балконах

Опубліковано в Життя краю 10.08.2018

Багатьом мешканцям квартир чимало неприємностей приносять сусіди, які щоденно курять на балконі, адже влітку через відчинене вікно шкідливий сигаретний дим долітає і у вашу кімнату. Міжнародний експерт у сфері контролю над тютюном Костянтин Красовський розповів, що можуть зробити тернополяни для того, аби люди не мали право курити на балконах.

Як зазначив експерт, наразі українське законодавство не обмежує права балконних курців, проте тернополяни своїми пропозиціями можуть вплинути на місцеву владу та добитися того, щоб сусіди – любителі сигарет більше не приносили їм незручності.

— У проекті Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів №4030а містяться положення, які регулюють куріння людей у приміщеннях. Наприклад, одне із них передбачає «зробити усі офіси, підприємства, готелі, гуртожитки та вокзали на 100% вільними від куріння». Як бачимо сьогодні, в більшості закладах харчування є літні майданчики. Там відвідувачам ніхто не забороняє курити, хоч там і немає достатньої циркуляції повітря. Щодо куріння у квартирах на балконах, то українському уряду варто перейняти досвід деяких країн, які вміють регулювати цей процес. Наприклад, у США при купівлі квартири людину питають – курить вона чи ні. Інколи в Америці через згубну звичку людині можуть не продати квартиру. А пропозиція щодо заборони куріння на балконах в Україні перебуває на стадії обговорення, — зазначив Костянтин Красовський.

Чоловік підмітив, що оскільки змінюються повноваження міських органів влади, українці, зокрема жителі Тернопільщини можуть сподіватися на зміни. За словами пана Костянтина, люди можуть запропонувати керівництву Тернопільської міськради розглянути пропозицію обмеження куріння на балконах, яку навіть можуть прийняти.

Варто зазначити, що 29 листопада 2017 року на офіційному сайті Адміністрації Президента України зареєстрована петиція про заборону куріння цигарок на балконах багатоквартирних будинків.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.