У Тернополі - "Місто професій" та ярмарок вакансій для ветеранів АТО

Опубліковано в Життя краю 06.07.2018

 Нещодавно у парку ім. Т. Шевченка розгорнулося імпровізоване «Місто професій». При вході кожна дитина отримала паспорт, мала можливість заробити "гроші" «влаштувавшись на роботу» - спробувати себе в ролі лікаря, рятувальника, пожежника, кінолога, аптекаря, бібліотекаря, вибухотехніка, поліцейського, працівника залізниці, будівельника, перукаря, телеоператора, журналіста, ветлікаря, продавця, банкіра, кухаря тощо.

А допомагали їм зорієнтуватись у світі професій фахівці Тернопільського міськрайонного центру зайнятості. Граючись, виконуючи різні вправи та тести, відповідаючи на запитання опитувальників, діти дізнались до якого типу професій у них є нахили та здібності, які вимоги той чи інший фах ставить до людини.

Новинка цьогорічного «Міста професій» - «Фестиваль вакансій для ветеранів АТО» – майданчик для спілкування між роботодавцями та учасниками АТО, які перебувають в пошуку роботи. Колишнім воїнам фахівці служби зайнятості пропонували скористатися базою актуальних вакансій, розповідали про можливості професійного навчання, у тому числі в центрах професійно-технічної освіти ДСЗУ.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.