Лідерів ЗНО з Тернопільщини нагородили цінними призами  

Опубліковано в Життя краю 04.07.2018

Очільник Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна зустрівся із двома випускниками навчальних закладів, які здали зовнішнє незалежне оцінювання на 200 балів. Під час зустрічі абітурієнтів нагородили іменними годинниками.

– Я хочу подякувати від імені Тернопілля за те, що ви є прикладом того, якими мають бути випускники навчальних закладів Тернопільської області. Дякуємо вам, вашим вчителям та навчальним закладам за такі результати. Для мене важливо, щоб такі показники у нашому краї зростали. Необхідно, аби кожен мав можливості в майбутньому реалізувати себе в Тернопільській області, навчаючись та працюючи тут, – звернувся до випускників Степан Барна.

Як розповіла колишня учениця Ковалівської школи Монастириського району Марія Чупа, на підготовку витрачали багато часу, адже ледь не щодня відвідувала репетиторів.

– Ще з першого вересня почала активно готуватись до ЗНО з української мови та літератури, хімії, математики, біології. Два останніх предмети у шкільні часи були одними із найулюбленіших. Так, з біології отримала 200 балів, з математики та української мови і літератури – по 193, а з хімії – 191. Можливо, у майбутньому стану стоматологом чи хірургом. Мені подобається допомагати людям. Це було важливим аргументом при виборі майбутньої професії. Не важливо хто ти, важливо, аби ти був хорошим спеціалістом своєї справи. Варто пам’ятати, що наша доля – в наших руках, – поділилася Марія. 

На зустріч до голови Тернопільської ОДА приїхав і випускник Бучацького колегіуму імені святого Йосафата Нечесний Ярослав. Хлопець здав ЗНО з хімії на 200 балів.

– Репетиторів я взагалі не відвідував. Вся підготовка була лише в моїх руках. Ще від 7 класу я полюбив хімію. Завдячую цьому своїй вчительці Олександрі Боднар, яка завжди допомагала мені при підготовці до олімпіад. Так, зовнішнє незалежне оцінювання з хімії я здав на 200 балів, з математики отримав 186, а з біології й української мови та літератури – по 197, – розповів Ярослав.

Загалом по 200 балів з одного предмету цьогоріч на ЗНО отримали 4 випускники Тернопільської області, а більше 400 школярів здали зовнішнє незалежне оцінювання на більше, ніж 190 балів. Тернопільщина посіла 3 місце в Україні за результатами ЗНО.

Студенти Тернопільської області, які отримали 200 балів і вступили в заклади вищої освіти нашої області, щомісяця отримуватимуть стипендію від обласної ради.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.