Тернополяни можуть завітати на безкоштовну виставку картин, які мають здатність лікувати (фото)

Опубліковано в Життя краю 01.07.2018

В Українському домі «Перемога» діє виставка картин індійського релігійного діяча, філософа, спортсмена Шрі Чинмоя, які, як було доведено, можуть допомагати людям долати негативні емоції й навіть лікувати.

На експозиції «Фонтан Мистецтва» можна побачити приблизно 70 асоціативних картин, які присвячені світовій гармонії.

За словами організаторки виставки «Фонтан мистецтва» Галини Легонькової, постать Шрі Чинмоя – непересічна. Чоловік почав малювати у віці 43 роки і знайшов власний стиль у живописі – Jharna-Kala («Джарна-Кала»), що в перекладі з бенгальської означає «Фонтан-Мистецтво».

— За своє життя Шрі Чинмой намалював акриловими фарбами 120 000 картин. Головними образами на його роботах були птахи. Навіть було зроблено підрахунок, що на усіх своїх картинах автор зобразив приблизно 16 мільйонів птахів. На мою думку, художник виводив на папері саме пернатих, а не якихось інших тварин, тому, що бачив у птицях носіїв миру. Кожна пташина прагне здійнятися у небо, осягнути своїми крилами простір. Як крилаті хочуть до неба, так людина прагне до свободи, до миру. Не дивно, що Шрі Чинмой був миротворцем, адже мир – найголовніше, чого хотів досягнути цей чоловік на землі,розповіла Галина Легонькова.

Жінка наголосила, що роботи індійського художника спершу збирала для себе. Потім вирішила, що картини митця повинні бачити інші люди, адже роботи ці – незвичайні. Як розповідає пані Галина, якщо зупинитися біля малюнка, який приваблює найбільше, можна відчути, що він дихає, наче жива істота, що він забирає ваш смуток. До того ж, як підмітила жінка, один із лікарів проводив із картинами дослідження і довів, що вони мають лікувальні властивості.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.