Десятки дитячих малюнків з передової отримав тернопільський архів

Опубліковано в Життя краю 26.06.2018

Дитячі малюнки з рук захисника України сьогодні отримав Державний архів Тернопільської області. Передав ілюстрації на зберігання український журналіст, учасник бойових дій на Сході України, волонтер та архівіст Ігор Крочак.

– Робота працівників архіву є дуже важливою, адже вони по крихтах збирають цінну інформацію. Зараз точиться багато наукових дискусій. Росія почала використовувати документальні джерела, які вона в нас узурповано забрала. У часи СРСР великий пласт документів слідчих органів потрапив до Москви. Навіть будь-який найменший документ важливий для нас не лише у плані пізнання історії, але й для нашої сьогоднішньої боротьби, – зазначив Ігор Крочак.

Як розповів журналіст, частину переданих малюнків діти присилали на позиції 131-го окремого розвідувального батальйону, інші – передали на передову волонтери ГО «Схід та Захід єдині».

– Я стараюсь зберігати дитячі малюнки чи передавати свої враження у віршах. Все, що не становить державної таємниці, я намагаюсь передати для широкого доступу, адже це – наша історія. Всі інші події, які є вагомими, буде акумульовано в книгах через певну кількість років. Звісно, може й бути таке, що деякі дані ніколи не оприлюднять, адже далеко не все можна відкривати для загалу, – додав Ігор Крочак (позивний «Архівіст»).

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів
Бійці 55 батальйону знищують московських окупантів за допомогою бомбардувальних дронів, які закуплені мерією Тернополя. На…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.